Луцьк: міський голова Микола Романюк про поширення недостовірної інформації щодо внесення змін до бюджету міста

Луцьк: міський голова Микола Романюк про поширення недостовірної інформації щодо внесення змін до бюджету міста

02.05.14 12:15 0 683
У нашому місті були поширені листівки, які містили інформацію, що «міська рада прийняла рішення про економію бюджету за рахунок зарплат медиків. У листівці названі також статті бюджету за рахунок яких потрібно економити», - повідомив міський голова.

Микола Романюк вкотре пояснив про внесення змін до бюджету. «Це рішення має у підґрунті низку законодавчих актів, які були прийняті Верховною Радою та Урядом України: внесені зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», постанова КМУ №65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», розпорядження КМУ «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання». Цими документами було зобов’язано привести бюджети усіх місцевих рад у відповідність до них. Тож рішення прийняті відповідно до чинного законодавства. Основною метою при внесені коректив було завдання максимально зробити все, щоб мінімізувати фінансові втрати працівників бюджетних установ, внаслідок тієї ситуації яка склалася», - повідомив міський голова.

А також наголосив, що «фінансування освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, фізичної культури, органів управління – це компетенція держави. Це - делеговані державою повноваження, які закріплені у Бюджетному кодексі. Це все фінансується за рахунок, держави, а не з місцевого бюджету».

Що ж до економії коштів за іншими статтями видатків, про які йшлося у листівці, Микола Романюк закликав не дезінформувати мешканців та не провокувати непорозумінь.

Луцький міський голова наголосив, що фінансування заробітної плати є захищеною статтею загального фонду бюджету. Тож неможливо спрямувати кошти, які передбачені на ремонт доріг, на департамент ЖКГ, а також з бюджету розвитку на заробітну плату. Це - кошти спеціального фонду бюджету міста та субвенції з державного бюджету, які мають цільовий характер. Використання їх на заробітну плату - це порушення Бюджетного кодексу України.

«Усі захищені статті загального фонду складають 94, 5%, в тому числі 78,1% - заробітна плата, видатки по благоустрою міста в загальному фонді становлять лише 2, 3%, це кошти на підтримання життєдіяльності міста. А це – електроенергія для освітлення міста, експлуатація мереж зовнішнього освітлення, вивезення ТВП та ліквідація сміттєзвалищ, утримання кладовищ, озеленення міста, прибирання тощо. Видатки, що закладені на благоустрій міста, теж передбачені по мінімуму», - повідомив Романюк.

Міський голова зауважив: «Я розумію чому поширюються такі листівки, адже чим ближче до виборів, тим більше буде такого роду заяв та виступів».

«В свою чергу, міська рада, депутатський корпус зробили все можливе, аби прийняти збалансоване рішення щодо змін у бюджеті», - зазначив Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ