У Волинській області конституцію не переписують під диктовку терористів

У Волинській області конституцію не переписують під диктовку терористів

02.05.14 13:21 0 720
Замість збереження цілісності країни та порятунку українців від російських терористів, їхні неформальні союзники у парламенті – "регіонали" та комуністі – знову заводять дискусію у площини мови, штучно нав'язаної ззовні федералізації та намагань зберегти на Донбасі задля особистої наживи власне феодально-олігархічне князівство.

29 квітня у Верховній Раді України декілька годин ламали списи під час обговорення концепту нової Конституції України. Промосковські колаборанти в черговий раз не виявили бажання почути український народ, від якого, натомість, знову вимагали слухати лише їх та потурати їхнім забаганкам.

Заяви деяких представників Партії регіонів та КПУ, які стали спікерами терористів на Донбасі, про можливість здачі зброї бандитами в Луганську в обмін на посаду "губернатора", говорять про те, що зрадники України сидять у найвищому законодавчому органі. Посада "губернатора" для терористів, якої так очікують у Кремлі, виведе бандитів на рівень легітимності, переговорності. Це означатиме фактичне їх визнання та легітимізацію. Російські окупанти і бандити стануть владою в регіоні. Їх уже не розженеш, не захопиш, не ліквідуєш, бо тоді Київ сам визнає їх…

Поспішний конституційний процес, який зараз триває, також позначений активністю парламентських сексотів, які прагнуть прописати забаганки Кремля в українську Конституцію. Знову випливло питання другої державної мови, яке "регіонали" та комуністі чомусь не просували, маючи більшість у парламенті. Вони просували векселі, утилізаційний збір, ухвалювали репресивні закони. Так само штучно закинуто та інкубовано питання федералізації, яке швидко стало основним знаменом сепаратистів-терористів, що поспішили оголосити цю ідею новою панацеєю від усіх хвороб. Вони ототожнюють це із децентралізацією влади. Проте ці поняття зовсім не тотожні. Але під федералізаційний шумок російська п'ята колона розраховує відторгнути чималий шмат української землі.

На обговорення нової Конституції виносять і питання виборів керівників ОДА на місцях. Місцеві олігархічні князьки, які всіма правдами-неправдами через вибори хочуть прийти до влади у регіонах, мріють про власні феодальні "удільні князівства" та продовження грабунку підконтрольних їм регіонів. При цьому вони, звісно, не забуватимуть звинувачувати у всіх бідах "бандерівців", Київ, Вашингтон, Брюссель…

Нова Конституція Україні, безумовно, потрібна. В ній має бути відображено те, що Україна – це унітарна держава: ніяких федерацій і ніяких автономій. Децентралізація є необхідним кроком, включно з формуванням бюджетно-фінансової системи за схемою "знизу – догори". Лише сильна українська влада зможе відповісті на виклики часу та впоратися з агресією Москви.

За умов, коли окуповано Крим, а Донбас фактично некерований, правоохоронці Донецької та Луганської областей у своїй більшості саботують боротьбу з екстремізмом, вступають практично у відкриту колаборацію з терористами, закривають очі на вбивства, катування українців, наругу над державними символами, захоплення адмінбудівель.

Ні про яку нагальну і раптову зміну Конституції не можна весті мову, коли на території країни вільно та безперешкодно діють терористі і окупанти. Допоки озброєні бандити катують і вбивають українських патріотів, захоплюють будівлі, утримують заручників, – влада не має права заплющувати на це очі і вдавати, ніби нічого не відбувається, а проблема вирішиться сама собою. Насправді жодні зміни Конституції не зупинять російських бандитів Путіна. Кремль має чітку мету: знищити Україну. Втягуватися з ними в якійсь конституційні дебати – злочинно і абсурдно.

У той час, коли у Верховній Раді гарячково просувають нову Конституцію, у Донецькій та Луганській області активно орудують російські головорізи. Антитерористична операція перетворилася на фарс. Слов'янськ та інші міста накрила хвиля насильства. Сепаратисті захопили Луганську ОДА. На кордоні стоять російські війська, а міністр оборони заявляє, нібито українська армія не потребує переозброєння. Водночас патріоти, які готові захищати країну в умовах повної безпорадності силових структур, не можуть отримати для цього відповідні засоби.

Силовики повинні провесті повномасштабну антитерористичну операцію або піти у відставку, якщо не спроможні це зробити. Інакше з такими темпами вже просто не буде що, кому і для чого ухвалювати у парламенті. А державний та адміністративно-територіальний устрій України будуть визначати не у Києві, а в Кремлі.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кардинал Гузар: Нам ...
Наступна новина: У Львові цими днями можна ...

КОМЕНТАРІ