Перкусіоніст відкрив львів’янам головний секрет гри на східних інструментах

Перкусіоніст відкрив львів’янам головний секрет гри на східних інструментах

03.05.14 10:08 0 687
2 травня, журналіст телеканалу ZIK побувала на незвичайному майстер-класі перкусійного музиканта Орхана Агабейлі. Усі охочі могли ближче ознайомитись із світом східної музики. А також дізнатись що таке дарбука і кахон.

Чим відрізняються перкусійнійні інструменти від звичних ударних бачила репортер телеканалу ZIK Христина Бучковська.

На зустрічі «Сучасна техніка і секрети гри на дарбуці та кахоні» Орхан Агабейлі розкрив основні секрети, котрі допоможуть оволодіти мистецтвом гри на перкусійних інструментах.

«Головне – завжди слухати свою фізіологію, свої м’язи. Інакше нічого не вийде. Для того, щоб зіграти певний звук, його спочатку треба проспівати вголос», - зазначив музикант Орхан Агабейлі.

Він також ознайомив присутніх із різними техніками та стилями, а головне - усі присутні отримали можливість для власного самовираження.

«Хочу показати присутнім, що кахон – це не просто коробка, яка видає звук. Я постараюсь розкрити усі можливості цих музичних інструментів», - саме так окреслив мету свого уроку О. Агабейлі.

На майстер-клас прийшло чимало охочих. Наймолодший, Ярема ще школяр. «Хочу стати барабанщиком, тому і прийшов сюди. Зараз вже вмію грати на дримбі», - зазначив хлопчик.

«Львів’янам довподоби ці східні інструменти, - каже продавець магазину музичних інструментів Влад, де проводили майстер-клас. - Коли у нас відбуваються такі зустрічі, то людей приходить дуже багато. Майстер-класи із гри на дарбуці та кахоні проходять щовесни».

Усі охочі могли не просто спостерігати за грою досвідченого Орхана Агабейлі, а також долучитися до майстер-класу. З перших дотиків до інструментів невеличкий зал заполонила східна музика. Здається, що оволодіти дарбукою просто, але насправді це не так. Щоб отримати потрібний звук, слід докласти чимало зусиль.

Повну версію відео із зазначеної події дивіться тут

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ф'юрі: Навіть 10 Кличків ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ