Українські олігархи не засвоїли урок Майдану, – Рімма Білоцерківська

Українські олігархи не засвоїли урок Майдану, – Рімма Білоцерківська

03.05.14 09:10 0 771
Схід і Захід – одна Україна. У нас одна Конституція і спільне національне багатство. Головне завдання – створити комфортні умови для проживання і жителям західного, і східного регіонів.

Таку думку висловила правозахисниця Рімма Білоцерківська під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим (щочетверга о 22:00 на телеканалі ZIK).

Рімма Білоцерківська розповідає: «Є інструменти, відмінні від майданів, які можна використовувати у своїх територіальних громадах, щоб впливати на місцеві органи».

На жаль, подвиг народу не призвів до ментальних змін. Майдан завершився лише два місяці тому, а складається таке враження, що чиновники, які прийшли на «сидженні» місця, бавляться в старі ігри. Прикметно, що й олігархи не засвоїли майданівського уроку.

«Україна зараз поділена на привільовану касту двох видів. Перша – європейська, інша – проросійська. Тобто у нас олігархи двох напрямків», – резюмує Рімма.

Правозахисниця акцентує: «Я себе називаю юристом-дослідником. Ми всім органам влади поробили запити. І побачили, що вони всі є приватні юридичні особи, тобто підмінили конституційного власника – український народ, територіальну громаду, державу на приватних юридичних осіб».

Власником державного багатства України згідно з Конституцією – є український народ. «У нас у кожного обов’язок на своїй території контролювати та примножувати національні багатства», – наголошує гостя і додає: «Допоки в людей на місцевому рівні не буде належного пошанування до статусу «власника», люди самі не будуть мислити як «власники».

На думку Рімми Білоцерківської, реєстр власників дасть можливість контролювати, щоб на виборах не було так званих «мертвих душ». «Мої побажання кожному: купити Конституцію України і прочитати статті 13, 14, 142. Та усвідомити, що ти – власник національного багатства», – закликає Рімма Білоцерківська.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення начальника ГУ ...
Наступна новина: Чеський Червоний Хрест ...

КОМЕНТАРІ