Ірена Карпа: Зовсім не ті люди, які щось робили, зараз гріють д..пи в кріслах

Ірена Карпа: Зовсім не ті люди, які щось робили, зараз гріють д..пи в кріслах

03.05.14 12:16 0 833
Кілька днів тому у протилежному куточку України, Донецьку, проходив україномовний фестиваль «Ізоляція». До заходу долучились чимало україномовних людей. Однак не всі вони були адекватними. Де-факто 80% жителів Донбасу – за Україну. Ніхто, насправді, не хоче приєднуватися до Росії. Хіба, що 20% мешканців, але вони мабуть «ще просто не протверезіли».

Про це розповіла письменниця, солістка гурту «Qarpa» Ірена Карпа під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим (щочетверга о 22:00 на телеканалі ZIK).

«На фестиваль ми поїхали з друзями машиною з тернопільськими номерами. Запитувались українською мовою місцевих жителів, як проїхати до адміністрації. І люди нормально нам пояснювали. Ніхто не кричав. Навіть «даішники» адекватно реагували. Трішки дальше від Донецька є українське село. Чим дальше від Слов’янська, тим все простіше», – розповідає Ірена Карпа.

Вона відразу ж додає: «Хтось помирав, а хтось ср..ку запхав в крісло владне. Зовсім не ті люди, які щось робили, зараз гріють д..пи в кріслах. Я прихильниця того, що якщо ми один режим повалили, повалимо і другий. Ми дуже добре навчилися будувати барикади, робити коктейлі, кидати бруківку. Українському чоловікові треба два місяці, аби прибити поличку у ванні, зате 20 хвилин, щоб збудувати барикаду».

Гостя зазначила, що стараннями Росії та деяких політиків, у яких низький рейтинг на цьогорічних президентських виборах, обрати очільника держави може не вдатися: «Краще щоби вони відбулися, тоді те все …, що зараз сидить в кріслах – автоматично піде. Деякі політики дуже смішні. Вони кажуть: «Ну, якщо я зараз заплатив, мені буде на посаді легше втриматися, ніж якщо я буду чекати виборів». Головне, зараз не розслабляти булки, а далі качати свої м’язи, бо пахне все тим, що буде другий Майдан».

Психологічно так побудовано, що після будь-якої кульмінації, що вже відбулася, йде «відкат». Людям неможливо відродити ту енергію і в тій самій потузі. Однак письменниця наголошує: «Мені здається, аби не сталося «відкату», дуже сприяє Вова Путін. Ніхто як цей урод, не посприяв так єдності українського народу».

Карпа проти того, щоб вбивали людей чи то пак калічити їх, але за те «аби спалювали їхні коштовні машини чи дачі», якщо не можливо зрозуміти, за які гроші це все придбано.

«Багато хто зараз з посадовців подеребанили крісла. Можливо, не всі з них уроди. От Міністерство охорони і здоров’я мене влаштовує. Міністр їздить на старенькому «Пежо». Моя подруга там працює і каже, що її напевно винесуть «вперед ногами», бо вона не йде на жодні схеми», – розповіла Ірена.

На завершення письменниця закликала українців зберігати внутрішній спокій: «Щоби не відбувалося із зовні – зберігайте прохолодний розум всередині, і вірте в перемогу. Ми зробили практично неможливе – ми скинули режим. Зараз треба тих всіх риб-присосок, кровопивців випхати, бо це все шлак, який залишився. Ґрунт, що скроплений кров’ю багатьох жертв, нам потрібно добре удобрити хорошими інтенціями. Кожен повинен почати з себе, зі своєї чесності, принциповості. Головне – з вірою у власні сили. Лише тоді в нас виросте громадянське суспільство. Я як такий жорстокий, брутальний, але все - таки оптиміст, бачу це», – резюмує Ірена Карпа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За жорстоке вбивство ...
Наступна новина: Трагічна ДТП на Рівненщині

КОМЕНТАРІ