МВФ муситиме переглянути програму допомоги, якщо Україна втратить Схід – звіт

МВФ муситиме переглянути програму допомоги, якщо Україна втратить Схід – звіт

03.05.14 13:23 0 2603
Міжнародний валютний фонд попередив в оприлюдненому звіті, що буде змушений переглянути щойно узгоджену програму допомоги Україні на суму в 17 мільярдів доларів, якщо Київ втратить контроль над Сходом країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У разі втрати цього економічно важливого регіону, що значно зменшить бюджетні надходження, буде необхідне додаткове зовнішнє фінансування для України, мовиться в документі.

МВФ також зазначив, що до внесення поправок у програму може спричинитися й погіршення відносин між Україною й Росією, до якої йде чверть українського експорту, бо воно завдасть шкоди українській економіці.

Крім того, серед ризиків в Україні названа й непевність щодо відданості українського уряду здійсненню широкої програми реформ, багато з яких політично непопулярні, особливо після президентських виборів 25 травня.

Учора Рада директорів МВФ затвердила надання Україні кредиту на суму в 17 мільярдів доларів протягом двох років за умови виконання певних реформ. 3 мільярди 200 мільйонів із цієї суми мають надійти вже ближчими днями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ