Волинські правоохоронці розвиватимуть добросусідські стосунки із польськими колегами

Волинські правоохоронці розвиватимуть добросусідські стосунки із польськими колегами

03.05.14 15:16 0 743
У рамках зустрічі начальника УМВС України у Волинській області Петра Шпиги із радником Посольства Республіки Польща в Києві Томашем Білецькі обговорено основні напрямки співпраці правоохоронців сусідніх держав.

Співпраця волинських міліціонерів та люблінських поліцейських триває не один рік, а її результатом є розшук і затримання польських злочинців, які переховувалися на території України, а також їх екстрадиція чи видворення на батьківщину. Та із початком впровадження Програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна» взаємодія ще більше посилилася, зокрема це стосується реалізації спільного проекту «Разом безпечніше».

Власне, на безпеці громадян Волині та Люблінського воєводства акцентували і під час цієї зустрічі, а відтак обговорили можливість проведення навчань, спрямованих на вдосконалення алгоритму спільних дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

– Ми у будь-який момент повинні бути готовими до того, щоби оперативно надати фахову допомогу жителям Волині та Люблінщини, – відзначив Томаш Білецькі. – А тому маємо точно знати, як діяти у тій чи іншій нестандартній ситуації.

Своєю чергою Петро Шпига наголосив, що місцеві правоохоронці готові до покращення взаємодії із закордонними сусідами:

– Хорошим прикладом нашої співпраці є успішна реалізація проекту «Разом безпечніше», кульмінацією якого стало придбання за кошти Євросоюзу сучасних автомобілів, оснащених всім необхідним для виїзду на місце дорожньо-транспортної пригоди обладнанням. Окрім того, нині ми працюємо над новим проектом, у рамках якого планується придбання для волинських міліціонерів 38 позашляховиків. Думаю, на цьому наша співпраця не завершиться, навпаки – ми всіляко сприятимемо розвитку добросусідських стосунків із польськими поліцейськими.

Під час зустрічі не оминули також запровадження досвіду закордонних колег щодо механізму проведення соціологічних досліджень щодо вивчення громадської думки про роботу органів внутрішніх справ. Таким чином Томаш Білецькі передав Петрові Шпизі документи та зразки анкет для опитування громадян.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МЗС: підтримка Росією ...
Наступна новина: Львівська область: ...

КОМЕНТАРІ