У Черкасах б’ють рекорд із присідань за єдність України

У Черкасах б’ють рекорд із присідань за єдність України

03.05.14 14:31 0 722
Понад чотири тисячі черкащан та по одному представнику з кожної іншої області присіли в четвер 25 разів на Соборній площі Черкас на знак єдиної та неподільної України. Це рекорд України із одночасного колективного присідання такої кількості людей, повідомили представники Книги рекордів України, які й зафіксували досягнення. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, присідання символізують об’єднання всієї України.

«Ми закликаємо всіх політиків, усіх небайдужих українців домовитися про те, що в нас єдина і неподільна країна. І ми символічно всіх тут об’єднали», – сказав Ткаченко.

Кожну область представляв один відомий земляк. Здебільшого це були спортсмени і артисти. Як символ єднання Сходу та Заходу України Державний гімн заспівали представник Донецької області Олексій Кузнєцов та уродженець Івано-Франківщини Василь Лазарович.

Після колективного присідання черкащани, які були вдягнені у футболки під колір прапора – синьо-жовті – посеред площі зобразили серце, що пульсує.

Насамкінець на площі за облдержадміністрацією представники всіх 25 регіонів, крім анексованих Росією Криму й Севастополя, заклали символічний Пагорб єдності – кожен привіз зі своєї Батьківщини жменьку рідної землі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ