Потоптаний беркутівцями прапор на Майдані стане музейним надбанням, - Лев Скоп

Потоптаний беркутівцями прапор на Майдані стане музейним надбанням, - Лев Скоп

04.05.14 15:52 0 749
Львівський митець-іконописець Лев Скоп привіз до Львова із Майдану в Києві понищений прапор України. Художник знайшов його у самому центрі подій, що відбувалися 18-19 лютого в центрі столиці. 3 травня, з нагоди святкування Дня Львова символ України вивісили на кілька годин біля будівлі міської ради.

На місці події працювала кореспондент телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

Біля Львівської міської ради замість уже звичних урочистостей у День міста нині вшанували пам'ять майданівців. У рамці та за склом біля входу до ЛМР львів’янам та туристам показали прапор Євромайдану, який знайшли серед уламків під час протистоянь у Києві.

«Цей прапор – свідок Майдану. Його палили, нищили, але він вижив. Він, як наша Україна - воскрес», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Прапор стане музейним експонатом. Наразі власник знахідки планує подарувати його Музею Визвольних змагань.

«Я знайшов його біля барикади на вул. Інститутській, коли вона посувалася. В тому хаосі, якраз після тих боїв, коли відбили атаки», - розповів львівський художник Лев Скоп, який брав участь у подіях на Майдані.

«Зараз ми творимо новий пантеон героїв, кожній нації вони потрібні, - поділився враженнями львівський блогер Андрій Павлишин. – Велику роль зараз відіграють історики, архівісти, музейники – ті, хто зберігають пам'ять».

Нагадаємо, щорічний урочистий парад з нагоди Дня міста Львова відмінили у зв’язку із останніми подіями в Одесі.

Повну версію відеотрансляції телеканалу ZIK ви можете переглянути тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Під час АТО в Донецькій ...

КОМЕНТАРІ