Кримські татари збираються зустріти М. Джемілєва на прикордонному пункті в Армянську

Кримські татари збираються зустріти М. Джемілєва на прикордонному пункті в Армянську

04.05.14 17:24 0 746
3 травня, представники Меджлісу оголосили про намір зустріти свого лідера Мустафу Джемілєва на прикордонному пункті в Армянську.

«Збираємося вранці в Армянську, щоб зустріти Мустафу Джемілєва, який виїхав з Києва на автомобілі», – повідомив заступник голови Меджлісу Айдер Аджімамбетов.

у кримських татар свято Хидирлєз – свято землеробства та родючості. Меджліс кримськотатарського народу вирішив скасувати заходи до одного з національних свят. Про це повідомив заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

За його словами, таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі через інцидент з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, якого не впустили до Криму з аеропорту Москви. Під час проходження реєстрації Мустафа Джемілєв змушений був повернутися до Києва.

Раніше Джемілєв закликав кримських татар відмовитися від святкування Хидирлєза в умовах окупації півострова, заявивши, що й сам у святкових заходах брати участі не буде.

Хидирлєз вважається головним весняним святом у кримських татар. Він відзначається в п’ятницю першого тижня місяця «Куралай» (травень) і означає початок посівного сезону, повідомляє «Радіо Свобода».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех взяла участь у ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ