Арсеній Яценюк в Одесі: Необхідно зберегти країну, зберегти єдність. Для цього потрібен діалог

Арсеній Яценюк в Одесі: Необхідно зберегти країну, зберегти єдність. Для цього потрібен діалог

06.05.14 10:54 0 789
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у неділю, 4 травня, в Одесі під час зустрічі з лідерами суспільно-політичної та культурно-економічної сфер області підкреслив, що Уряд України йде шляхом децентралізації влади та передачі відповідних повноважень територіальним громадам. Для цього, за його словами, необхідні зміни до Конституції: «Уряд чітко заявив, що ми вважаємо за необхідне ліквідувати обласні та районні державні адміністрації і піти шляхом створення виконавчих комітетів».

Також, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідні зміни до Бюджетного кодексу для забезпечення регіонів відповідним фінансовим ресурсом: «Політична децентралізація повинна супроводжуватися бюджетною».

Щодо мовного питання, Глава Уряду нагадав, що закон про мови Ківалова-Колесніченка зараз чинний. Він зазначив, що зміни до Основного Закону можуть надати «додаткові гарантії щодо використання російської мови і мов національних меншин в тому випадку, якщо відповідні ради приймають рішення про це».

«У рамках нашої конституційної реформи нам необхідно не просто провести, а завершити діалог - підписати усіма політичними силами проект Конституції , щоб ні Президент , ні Прем'єр-міністр, ні Парламент не «малювали» під себе основний документ країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі відбудуться ...

КОМЕНТАРІ