Досі немає даних про львівського журналіста, якого взяли у полон у Слов’янську

Досі немає даних про львівського журналіста, якого взяли у полон у Слов’янську

06.05.14 12:00 0 729
Вже десять днів у полоні сепаратистів перебуває львівський журналіст Юрій Лелявський. До цього часу його друзі та родичі не мають інформації про місце перебування, умови утримання та стан здоров’я Юрія.

Про це 5 травня у коментарі IA ZIK повідомив львівський журналіст, товариш Лелявського Влад Якушев.

Як зазначив В. Якушев, друзі та родичі полоненого журналіста припускають, що люди, яких звільнили з полону сепаратистів, могли бачити і спілкуватися з Юрієм, тому просять вийти на контакт з львівськими журналістами та надати хоч якусь інформацію про зниклого.

Нагадаємо, 25 квітня ввечері у Слов’янську сепаратисти захопили львівського журналіста Юрія Лелявського, позаштатного кореспондента медіахолдингу ZIK. За свідченнями очевидців, його захопили під час зйомки і силою відвели до міськвиконкому, знайшовши при ньому паспорт з львівською пропискою.

На думку Влада Якушева, львівського журналіста й товариша Лелявського, сепаратисти захопили Юрія через його львівську прописку. Зі слів Якушева, Юрій дуже досвідчений журналіст, своєю поведінкою він не міг вчиняти провокації, щоб дати підстави для затримання озброєними сепаратистами. Юрій завжди дуже ґрунтовно підходив до своєї роботи і ніколи раніше не виявляв агресії.

Під процесуальним керівництвом Слов’янської міжрайонної прокуратури Донецької області органами міліції проводиться досудове розслідування за фактом викрадення Юрія Лелявського. Дані за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Наразі вживаються заходи для встановлення місця знаходження зниклого журналіста. Кримінальне провадження перебуває на контролі прокуратури Донецької області.

Медіа-холдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, в якому підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, якого напередодні сепаратисти викрали у Слов’янську, виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні. Медіахолдинг ZIK просить Костянтина Пожидаєва зробити усе можливе, щоб повернути Юрія Лелявського до Львова живим і здоровим.

Як відомо, Юрій Лелявський висвітлював події з «гарячих» точок України під час подій на Майдані у Києві та з Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: За фактом пошкодження ...

КОМЕНТАРІ