У львівській Ратуші виставили для почитання ризи і чашу Папи Івана Павла ІІ

У львівській Ратуші виставили для почитання ризи і чашу Папи Івана Павла ІІ

06.05.14 08:37 0 745
В екуменічній каплиці Львівської міської ради 5 травня, виставили для почитання ризи, чашу та дискос, які Папа Іван Павло ІІ використовував під час богослужінь в Україні.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

Як розповів працівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко, у Львові 4-5 травня проходять урочистості з нагоди канонізації пап Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ. Відбуваються вони у два етапи. Так, учора, у церкві св. Юра провели божественну літургію, під час якої митрополит Львівський УГКЦ архієпископ Ігор (Возьняк) звершив урочистості. У церкві виставили для почитання ризи, чашу та дискос Папи Івана Павла ІІ, які він використовував під час богослужінь у львівських храмах.

ж ці церковні атрибути виставили в екуменічній каплиці ЛМР (кабінет 116). Впродовж дня тут також можна отримати іконки з молитвами.

Об 11.40 в каплиці за участю духовенства заплановане урочисте відкриття та спільна молитва. О 12.00 – конференція для молодіжних спільнот Львова та області про життя і діяльність канонізованих святих (кабінет 202).

«Канонізація Папи Івана Павла II та Папи Івана XXIII має дуже важливе значення не лише для всього християнського світу, але й для України, зокрема, для Львова, оскільки кожен із пап певною мірою долучився до нашої історії. Ми пам’ятаємо візит Папи Івана Павла ІІ до Львова у червні 2001 року, під час якого він відвідав низку храмів. Папа Іван XXIII у свій спосіб теж долучився до творення історії, адже долучися до звільнення патріарха Йосипа Сліпого від заслання. Тому канонізація цих понтифіків для Львова має особливе значення і ми у такий спосіб спільно з Львівською Архиєпархією УГКЦ відзначаємо цю подію», – розповів Євген Бойко.

Нагадаємо, у неділю, 27 квітня 2014 року, під час святої меси на площі перед Ватиканською базилікою Святого Петра Вселенський Архиєрей Франциск канонізував, тобто, зарахував до лику святих католицької церкви, двох своїх попередників на Петровому престолі – Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ