У 2014 році необхідно у повному обсязі завершити планувальну документацію територій адміністративних районів Волині

У 2014 році необхідно у повному обсязі завершити планувальну документацію територій адміністративних районів Волині

06.05.14 17:00 0 889
У 2014 році необхідно у повному обсязі завершити планувальну документацію територій адміністративних районів Волині. На оперативній нараді у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта обговорювали хід реалізації вимог містобудівного законодавства в області.

Як доповів начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Казмірук, генеральними планами забезпечені усі інші міста та селища міського типу і 87 % сільських населених пунктів області, хоча виготовлені вони здебільшого у 70-80 роках і на сьогоднішній день, хоча й актуалізовані, однак не відповідають вимогам сучасного містобудівного та землевпорядного законодавства.

За його словами, наразі виготовлені цифрові топографічні плани на території Іваничівського, Ковельського і Старовижівського районів, на основі яких уже розробляються схеми планування цих районів. У 2013 році виготовлені векторні опорні плани Ківерцівського, Луцького, Рожищенського, Турійського та Шацького районів. Цьогоріч планується завершити виготовлення топографічних планів для решти 8 районів.

«За кошти обласного бюджету розроблено основний містобудівний документ регіонального рівня – «Схему планування території Волинської області, який затверджений ще у 2012 році. Відтак, для подальшої її реалізації необхідно виготовити планувальну документацію, оскільки, при її не розробці, з 1 січня 2015 року Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» заборонено передавати (надавати) земельні ділянки із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб», - підкреслив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Відтак, голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав завдання керівнику обласного профільного управління та головам райдержадміністрації активізувати роботу щодо реалізації державної політики у сфері містобудування.

Окрім того, уже наявні генплани мають в обов’язковому порядку бути розміщені на офіційний сайтах райдержадміністрацій. 2 червня Юрій Казмірук доповісти Григорію Пустовіту про результат роботи.

За результатами наради буде підготовлено доручення голови облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хустські правоохоронці ...
Наступна новина: На Львівщині відзначили ...

КОМЕНТАРІ