В Луцьку міська влада обговорила з перевізниками питання щодо вартості проїзду у маршрутних таксі

В Луцьку міська влада обговорила з перевізниками питання щодо вартості проїзду у маршрутних таксі

06.05.14 11:11 0 1068
У міську раду завітали перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів у місті Луцьку. Вони вимагають від міської влади підвищити вартість проїзду у маршрутних таксі. Обговорити вимоги та знайти шлях виходу з ситуації з перевізниками зустрілися Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Тарас Яковлев.

У ході зустрічі перевізники вимагали від міської влади підвищити вартість проїзду у міських маршрутках. Вони зауважують, що через стрімке подорожчання палива, уже тривалий час працюють у збиток. Також вони не згідні з проектом рішення про перегляд вартості проїзду у маршрутних таксі, яке вносилося на позачерговий виконком, що відбувся 29 квітня. Згідно з ним пропонувалося, що проїзд у автобусах, які працюють на маршрутах №15 та 15а становитиме 2 гривні.

2,50 грн за одну поїздку пасажира братимуть – на маршрутах №№ 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 17а, 21, 23, 25, 26, 26 а, 27, 27 а, 28, 29, 30, 31, 32, 47;

У автобусах, які рухатимуться за маршрутами № 9 а, 12, 18, 19, 22, 24, вартість проїзду становитиме 3 гривні.

Перевізники зауважують, що такі умови не справедливі, адже є окремі маршрути, які відправляються з однієї точки і рухаються майже тим же маршрутом, а вартість проїзду більша. Вони переконані, що у маршрутки, вартість проїзду у яких становитиме 3 гривні, лучани не сідатимуть, тож перевізники зазнаватимуть збитків.

Тож останні пропонують, аби на маршрутах № 2, 8, 16, 17, 17 а вартість проїзду була 2,5 гривні. За їхніми словами, ці маршрути короткі, тому така ціна цілком прийнятна.

У автобусах, які курсують за маршрутами № 15 та 15 а, лучани зможуть їздити за 2 гривні.

У інших же маршрутних таксі вартість проїзду повинна становити 3 гривні.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що проект рішення, який вносився на розгляд членів виконавчого комітету 29 квітня, підготовлений на основі розрахунків, поданих перевізниками. За його словами, не можна просто так переглянути вартість проїзду і встановити ціну у три гривні. Для цього мають бути подані відповідні документи, які свідчитимуть про те, що й справді собівартість перевезень висока і ціна має бути такою. Тарас Володимирович зазначив, що іншого шляху нема, все має бути законно і документально підтверджено.

Перевізники заявляють, що відповідну підтверджуючу документацію мають.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що проект рішення виконавчого комітету пройшов регуляторну процедуру та погоджений Волинським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. До документа можна внести корективи. Тому Микола Романюк запропонував перевізникам подати на розгляд усі свої розрахунки, які підтверджують витрати, що вони несуть для перевезення пасажирів на тому чи іншому маршруті. Крім того, буде узгоджено з керівництвом Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, аби вони надали представника, який разом із працівником міської ради та представником кожного перевізника вивчатимуть документацію. Микола Романюк зазначив, що за і завтра це питання має бути врегульоване, аби внести його на засідання виконавчого комітету, яке відбудеться 7 травня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудуться ...
Наступна новина: Померла британська ...

КОМЕНТАРІ