В Закарпатській області міліція Виноградівщині закликає громадян реєструвати свої мопеди та скутери

В Закарпатській області міліція Виноградівщині закликає громадян реєструвати свої мопеди та скутери

06.05.14 08:01 0 832
З настанням погожих днів на території Виноградівського району активними учасниками дорожнього руху стали мопеди та скутери.

Будь-який мопед, незалежно від об’єму двигуна, є механічним транспортним засобом. Його власник зобов’язаний пройти державну реєстрацію та отримати страховий поліс цивільної-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Слід зауважити, що не всі власники даних транспортних засобів із відповідальністю віднеслися щодо реєстрації та постановки їх на облік в МРЕВ ДАІ. В більшості випадків мопеди не зареєстровані. За порушення керування водіями мопедів, не зареєстрованим в установленому порядку законом, передбачена відповідальність за ч.6 ст.121 Кодексу України про адміністративні порушення і тягне за собою накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі до 255 гривень.

Будь-яка особа, що керує мопедом має мати при собі водійське посвідчення категорії «А1». Право на керування мопедами може бути надано з 16-ти річного віку. За порушення керуванням транспортного засобу, особами, що не мають посвідчення водія відповідної категорії або не має права керування транспортним засобом, передбачена відповідальність за ч.2 ст.126 Кодексу України про адміністративні порушення і тягне за собою накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу до 595 гривень.

Співробітники ВДАІ з обслуговування Виноградівського району, щоденно проводяться заходи щодо виявлення порушень ПДР, які скоюють водії мопедів-скутерів. Прикро, але факт: тільки за 4 місяці поточного року виявлено 35 порушень ПДР водіями скутерів, в тому числі 10 фактів керування в нетверезому стані. З метою попередження та зниження аварійності на авто шляхах району намічено і надалі проводити відповідні оперативні заходи по виявленню порушень ПДР водіями скутерів.

Не знаючи елементарних вимог Правил дорожнього руху, водії мопедів та велосипедів стають винуватцями багатьох дорожньо-транспортних пригод. Тільки в поточному році за участю водіїв мопедів сталося 2 дорожньо-транспортні пригоди, в яких травмовано 2 особи.

- Сідаючи за кермо транспортного засобу, пам’ятайте – від вашої свідомості та поведінки на дорозі залежить життя та здоров’я не тільки Ваше, а й оточуючих. Сподівємось на Вашу свідомість та дисциплінованість,- наголошує начальник ВДАІ з обслуговування Виноградівського району Барнабаш Калман.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ