У Львівському економічному ліцеї відбувся показовий День цивільного захисту

У Львівському економічному ліцеї відбувся показовий День цивільного захисту

06.05.14 14:27 0 801
Фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області днями взяли участь у показовому Дні цивільного захисту, що проходив на базі навчально-виховного комплексу «Інженерно-економічної школи – Львівського економічного ліцею».

До участі у заході долучилися керівники освітніх закладів Шевченківського району м. Львова, представники міських курсів цивільного захисту, районного відділу освіти та інші.

Дирекція навчального закладу перед проведенням навчань визначила основні завдання. Учні повинні були здобути уміння і навики, як правильно діяти, у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Керівництво та педагогічний колектив освітнього закладу, в свою чергу, повинні відпрацювати порядок дій в умовах надзвичайної ситуації, та провести повний комплекс робіт з ліквідації наслідків небезпечної ситуації, евакуаційних, протипожежних та медико-санітарних заходів.

У рамках навчань рятувальники провели з учнями 9-го класу урок, щодо правил поведінки у небезпечних ситуаціях. Учням показали навчальні фільми та продемонстрували, як користуватися вогнегасником. У процесі жвавого обговорення школярі розповіли про приклади небезпечних подій із власного життя, та запевнили рятувальників, що будуть обережними у поведінці із відкритим вогнем.

Найцікавішим етапом Дня цивільного захисту вже традиційно є загальношкільна евакуація. Після сигналу тривоги, школярі та весь педагогічний склад вийшли у двір ліцею, де на них чекав приємний сюрприз.

Рятувальники, фахівці вибухотехнічної лабораторії МВС України та спеціалісти медицини катастроф продемонстрували усім присутнім можливості надання допомоги населенню, у випадку виникнення небезпечної ситуації.

Парамедики навчали надавати першу медичну допомогу та розповіли про можливі види травмування. Вибухотехніки показали учням у дії спеціального робота, який використовується при проведенні розмінувальних робіт.

Фахівці ДСНС ж навчали дітлахів правилам пожежної безпеки. За допомогою вогнегасника вдалося ліквідувати умовну пожежу у подвір’ї навчального закладу. Після цього, учні із захопленням вивчали можливості аварійно-рятувальної техніки та навіть спробували нею покористуватися.

Сповнені яскравих вражень, ліцеїсти подякували усім представникам екстрених служб, та пообіцяли дотримуватися усіх правил безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 1500 дітей із ...

КОМЕНТАРІ