Свободівці вшанували Українських Січових Стрільців, які загинули в боях за гору Маківку

Свободівці вшанували Українських Січових Стрільців, які загинули в боях за гору Маківку

06.05.14 18:42 0 799
4 травня 2014 року відбулися заходи з ушанування подвигу Українських Січових Стрільців біля меморіалу УСС на горі Маківка, що в Сколівському районі Львівщини. У заходах взяли участь народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Тягнибок, депутати Львівської обласної ради свободівці Остап Стахів та Ярослав Мудрий, депутат Львівської обласної ради, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації свободівець Йосиф Ситник, депутати місцевих рад від націоналістичного об'єднання, представники МГО "Сокіл", молодіжних та ветеранських громадських організацій.

Вшановуючи героїчний чин легіону Українських Січових Стрільців, який 99 років тому в складі австрійської армії здобув перемогу над російською імператорською армією, учасники заходів поклали квіти до меморіалу на Маківці, відтак хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв. Священики відслужили панахиду, після якої відбулося віче.

Виступаючи на вічі, Йосиф Ситник зазначив: "Міць національного духу українців завжди височіла над мілітаристською суєтою загарбників. Для нас це визначний урок реального патріотизму, переданий нам від різних поколінь українських героїв – січовиків, холодноярців, упівців та новітніх героїв Революції гідності. Ми пам'ятаємо про їхні подвиги. Саме завдяки історичній пам'яті людина стає особистістю, народ – нацією, а країна – державою".

Андрій Тягнибок наголосив, що саме на цій горі почався новий етап відбудови української держави: "Саме ті хлопці, які загинули тут, на Маківці, показали приклад – вони створили нову українську героїку, на якій вже виховалося не одне покоління борців за українську державу".

Довідка: Бої за гору Маківку точилися з 29 квітня до 4 травня 1915 року під час Першої світової війни на Східному фронті, в Карпатах між підрозділами австро-угорської 55-ї піхотної дивізії, до складу якої входили сім сотень 1-го та 2-го куренів УСС, та російськими військами, в результаті яких січовики здобули важливу перемогу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Причиною пожежі у ...
Наступна новина: На Буковині продовжують ...

КОМЕНТАРІ