8 та 9 травня Житомирщина вшановуватиме пам’ять загиблих у роки Другої світової війни

8 та 9 травня Житомирщина вшановуватиме пам’ять загиблих у роки Другої світової війни

06.05.14 12:22 0 736
У Житомирі 8 та 9 травня проходитимуть заходи з метою вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні.

Так 8 травня о 12.00 біля Монументу Слави в відбудеться мітинг-реквієм вшанування пам’яті загиблих в роки Другої світової війни, в рамках якого пройде хвилина мовчання за загиблими та покладуть квіти до пам’ятного знаку.

9 травня бажаючі вшанувати пам'ять та покласти квіти на знак пошани усім, хто загинув під час ІІ світової війни, запрошуються на 11.00 до Монументу Слави.

Голова облдержадмінітсрації Сидір Кізін повідомив журналістам, що ветеранів зустрічатимуть громадські та ветеранські організації та перевозитимуть до Монументу Слави. «Важливо в ці дні не допустити провокацій з метою дестабілізації ситуації в області», - наголосив очільник Житомирщини.

«Друга світова війна - це величезна трагедія українського народу. Наш народ постраждав чи не найбільше. Після Перемоги у війні Україна не отримала жодних преференцій. Адже окупаційна радянська влада вже у 1947 році влаштувала голодомор, після 1945 року мільйони українців виселялися до Сибіру. Тому недоречні гучні святкування початку чи кінця Другої світової війни, ми повинні разом з усім світом приєднатися 8 травня до вшанування пам'яті загиблих у війні. Саме 8 травня відбулося підписання Акту беззастережної капітуляції нацистської Німеччини», - зазначив Сидір Кізін.

За словами очільник області, 9 травня – у день державного свята, також вшановуватимуть пам'ять загиблих, віддаватимуть шану нашим ветеранам, покладатимуть квіти до пам’ятних знаків, утримуючись від особливо гучних святкувань. Адже цей день може бути цинічно використаний Росією для дестабілізації ситуації. Тому заходи у ці дні плануються так, щоб максимально забезпечити громадський порядок та не допустити проявів провокацій.

Крім того, голова облдержадміністрації Сидір Кізін звернувся до політичних та громадських організацій 8 та 9 травня використовувати тільки державну символіку України, щоб не створювати провокацій та не дратувати громадян.

Правоохоронні органи працюватимуть в посиленому режимі для забезпечення громадського порядку. До них долучаться активісти громадських організацій та громадське формування – батальйон «Полісся».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ