На Житомирщині формується батальйон територіальної оборони

На Житомирщині формується батальйон територіальної оборони

06.05.14 13:31 0 740
Про це голова облдержадміністрації Сидір Кізін повідомив під час брифінгу для представників ЗМІ області 5 травня.

Так, в області створюється нове військове формування – батальйон територіальної оборони, котрий буде підпорядковуватися генеральному штабу Збройних Сил України. Новостворений батальйон дислокуватиметься у Новограді-Волинському. Наразі обласне керівництво працює над тим, щоб забезпечити матеріально-технічну базу військової казарми.

Штат батальйону фактично сформований завдяки призовним військовозобов’язаним, але до лав військового формування також запрошують добровольців, котрі прагнуть служити народові України та захищати її незалежність та свободу.

«У цей тяжкий для нашої держави час усіх, кому небайдужа доля України, запрошуємо долучитися до батальйону територіальної оборони», - наголосив Сидір Васильович.

патріотично налаштована громадськість організовується в добровільні формування з охорони громадського порядку та державного кордону. Так, на Житомирщині діє громадський батальйон «Полісся».

Всі, хто має досвід військової служби, участі у миротворчих операціях, можуть стати членами громадського формування або ж увійти до штату батальйону територіальної оборони.

Новостворений батальйон захищатиме та охоронятиме спільно з прикордонними підрозділами державний кордон з Республікою Білорусь у межах Житомирської області; охоронятиме та оборонятиме важливі об’єкти області; здійснюватиме боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Голова облдержадмінітсрації також звернувся через ЗМІ до підприємців області з проханням долучитися до створення батальйону спонсорською допомогою – коштами або майном. Інформацію щодо можливостей надання будь-якої допомоги можна звертатися до сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації за телефоном (0412) 47-44-69.

«Впевнений, що у батальйоні молоді люди отримають фахову військову підготовку, пройдуть відповідні навчання, щоб захищати Україну на сучасному рівні», - зазначив Сидір Кізін.

Довідково: Усім, хто бажає зі зброєю в руках захищати територіальну цілісність держави, необхідно до 20 травня 2014 року за місцем реєстрації звернутися до райвійськкоматів, об’єднаних міськвійськкоматів.

Вимоги до добровольців: служба за контрактом, вік до 45-ти років, проходження служби у Збройних Силах, інших військових формуваннях, участь у миротворчих і спеціальних операціях, досвід володіння зброєю (автомат, снайперська гвинтівка, кулемет, гранатомет, переносні протиповітряні зенітні комплекси), вміння пристосовуватися (маскуватися) на місцевості, переносити труднощі польового життя.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери викрили ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: ...

КОМЕНТАРІ