В Житомирській області у 2014 році орієнтовна ціна путівки до стаціонарного табору становитиме 2300 – 2350 грн.

В Житомирській області у 2014 році орієнтовна ціна путівки до стаціонарного табору становитиме 2300 – 2350 грн.

06.05.14 08:04 0 774
5 травня відбулося засідання обласного оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області. Цього разу розглядалися питання щодо організації та оздоровлення й відпочинку дітей в Житомирському та Коростенському районах і в місті Коростені, а також дітей, батьки яких працюють в галузі агропромислового комплексу та у соціальній сфері села.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк наголосив на тому, що головна мета засідання оперативного штабу полягає в оцінці рівня готовності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до початку оздоровчого сезону. Окрім цього, зараз особлива увага приділяється роботі пришкільних таборів, а саме організації виховного процесу, змістовного дозвілля та якісному харчуванню дітей.

За словами Олександра Миколайовича, у другій половині травня відбудеться повторна перевірка усіх стаціонарних таборів. Якщо в закладі не забезпечені належні умови для безпечного відпочинку й оздоровлення дітей, то він не буде працювати в літній період. Зараз у таборах тривають ремонтні роботи та підбір персоналу.

У 2014 році орієнтовна ціна путівки до стаціонарного табору становитиме 2300 – 2350 грн. Саме така вартість дозволить оновити матеріальну базу закладу та створити безпечні умови для перебування дітей.

Олександр Антонюк також розповів про нагальні проблеми таборів. У першу чергу, це брак коштів для оновлення матеріально-технічних засобів та проведення ремонтних робіт. Однак, заклади, які перебувають в обласній комунальній власності, мають кращу ситуацію. Так, на останній сесії обласної ради було виділено 1 млн. 600 тис. грн. на проведення капітального ремонту в таборі «Орлятко», що є суттєвою допомогою в умовах економії бюджетних коштів.

Загалом, станом на 1 травня з обласного бюджету вже виділено 6 млн. грн. на відпочинок та оздоровлення дітей влітку. На Житомирщині налічується 130 тис. дітей шкільного віку, з яких майже 90 тис. мають пільги. Олександр Антонюк відзначив, що в нашому регіоні органи місцевого самоврядування виділяють кошти на відпочинок дітей, завдяки чому протягом року вдається додатково залучити ще майже 600 тис. грн. Варто відзначити, що Анрушівський, Брусилівський та Коростишівський райони вже засвідчили свою готовність і цього літа спрямувати фінансові ресурси для організації й оздоровлення дітей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ