На Дніпропетровщині розслідують плюндрування пам’ятника жертвам Голокосту

На Дніпропетровщині розслідують плюндрування пам’ятника жертвам Голокосту

06.05.14 12:54 0 737
Міліція Новомосковська, що на Дніпропетровщині, відкрила кримінальне провадження за фактом плюндрування пам’ятника євреям, загиблим у роки Голокосту. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі міського відділу міліції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними з прес-служби, інцидент стався у ніч з 4 на 5 травня: невідомі особи розмалювали монумент червоною фарбою.

«Наразі вживаються заходи щодо встановлення свідків та очевидців вказаної події, встановлення та затримання зловмисника. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство», – зазначила Радіо Свобода речник міської міліції.

Водночас, за даними місцевих мешканців, над очищенням меморіалу від фарби уже працюють жителі Новомосковська та Новомосковського району.

У березні 2014 року в Новомосковську вже паплюжили пам’ятний знак жертвам Голокосту: гранітну брилу, на якій викарбуваний напис у пам’ять про загиблих українською мовою та івритом, уночі невідомі обмалювали зеленою фарбою.

Меморіал жертвам Голокосту – євреям, мирним жителям Новомосковського району, розстріляним фашистами в 1941-43 роках, на початку 2012 року був встановлений Федерацією єврейських спільнот Дніпропетровської області. Того ж року меморіал спаплюжили невідомі.

За даними істориків, за 32 місяці окупації під час Другої світової війни Дніпропетровської області загинули 80 тисяч мирних громадян, з них близько половини – євреї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 5 травня 2014 року – ...

КОМЕНТАРІ