Київський ліс, який забудовували, став заповідним

Київський ліс, який забудовували, став заповідним

06.05.14 09:32 0 766
Найбільший у Києві Біличанський ліс став Національним парком – завдяки президентському указу. Про відповідне рішення, яке ухвалив в.о. президента Олександр Турчинов 1 травня, повідомив один з його лобістів, голова правління ГО «Життя» Андрій Скіпальський. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, це рішення дозволило призупинити нелегальну забудову навколо селища Коцюбинське і зберегти близько шести з половиною тисяч гектарів лісів у західній частині української столиці. Раніше громадськість марно намагалася забезпечити заповідний статус цього лісу упродовж останніх семи років.

«Це – перемога громадських інтересів та інтересів екології над корпоративними, фінансовими й політичними пріоритетами. Біличанський ліс – це легені столиці, які хотіли привласнити та роздати під забудову. В такій ситуації активісти мали лише одне можливе рішення – створити природно-заповідний об’єкт і зробити територію лісу Національним природним парком або ж частиною природного парку «Голосіївський», – розповів журналістам Андрій Скіпальський.

«За даними неурядових організацій, Київщина посідає одне з перших місць в країні за розповсюдженням онкологічних патологій. Зокрема, це – хвороби дихання… Як вважають лікарі, найчастіше причиною цих захворювань є незадовільний екологічний стан. У Києві знищуються парки, кількість зелених зон катастрофічно зменшується, і єдине, що залишається донині – це київські ліси, які забезпечують місто киснем», – коментує ситуацію Олександр Соколенко, експерт Національного екологічного центру України.

1 травня в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ «Про зміну меж національного природного парку «Голосіївський», який передбачає включення до його меж Біличанського лісу. Документацію, необхідну для цього, мають розробити впродовж 2015-16 років.

Активісти намагалися вибороти заповідний статус для Біличанського лісу з 2007 року, але до – марно. За останні роки Коцюбинська й Гостомельська селищні ради всупереч законодавству продали близько 100 га Біличанського лісу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення ветеранських ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ