У Волинській області рятувальники провели заходи для дітей в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

У Волинській області рятувальники провели заходи для дітей в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

07.05.14 18:36 0 748
У закладах освіти Волинської області проходить Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Основною метою є виховання у дітей поважного ставлення до безпеки людини та усвідомлення необхідності набуття навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Так, 5 травня у місті Нововолинську на зустріч із рятувальниками у дошкільному навчальному закладі №2 зібралося чимало охочих. Працівники ДСНС нагадали дітям основні правила безпечного поводження з вогнем, електро та газовими приладами, як поводитися під час подорожей до лісу, збиранні ягід, грибів та на відпочинку влітку поблизу водойм.

Вогнеборці показали дітям способи рятування людей, надали можливість випробувати пожежне та рятувальне обладнання. Також рятувальники продемонстрували малечі, як важкий пожежний автомобіль можна з легкістю підняти за допомогою спеціальної пневматичної подушки.

Цього ж дня вихованці електромеханічного коледжу завітали на екскурсію до державної пожежно-рятувальної частини №5 м. Нововолинська. Молодь мала змогу побачити у дії пожежне та рятувальне обладнання, приміряти на себе захисний одяг рятувальників та показати вміння у гасінні імпровізованої пожежі. Начальник ДПРЧ-5 Руслан Безека нагадав присутнім правила пожежної безпеки, а також роз’яснив, як надавати першу медичну допомогу. Особливу увагу співробітники Служби порятунку «101» зосередили на правилах поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, оскільки з початком польових робіт почастішали випадки знаходження громадянами боєприпасів часів війни.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі обгорять ...
Наступна новина: На медичному обліку в ...

КОМЕНТАРІ