Олег Тягнибок: "Україна стане сильною, якщо буде єдиною в прагненні змінити державу і протистояти сепаратизму"

Олег Тягнибок: "Україна стане сильною, якщо буде єдиною в прагненні змінити державу і протистояти сепаратизму"

07.05.14 16:13 0 749
5 травня 2014 року лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок відвідав Закарпаття. Лідер українських націоналістів зустрівся з громадами Рахова, Іршави та Ужгорода, де розповів про ключові положення своєї виборчої програми "Плекаймо українську силу!"

"Україна має стати не лише географічним, але й геополітичним центром Европи, а европейський україноцентризм має стати стратегічним курсом розвитку держави. Ми маємо розвивати міцні політико-економічні відносини з державами ЕС і чимшвидше завершувати процес повноцінного членства в Евросоюзі. І нині, коли держава живе в умовах неоголошеної війни, розв'язаної Росією, европейські держави мають сприяти Україні, допомогти зупинити путінську агресію і засвідчити дотримання гарантій захисту нашої суверенної території, зважаючи, що ми відмовилися від ядерної зброї", – заявив в Ужгороді Олег Тягнибок.

Болючі теми Криму і сходу України, де російські агресори провадять диверсійну і терористичну діяльність на розкол України, червоною ниткою пролягли у виступі лідера націоналістів. Свободівець прибув на Закарпаття з Одеси, де громада показала свою проукраїнську позицію на противагу одеській міліції, яка була бездіяльна. Він закликав до мобілізації усього боєздатного населення: "В Україні триває війна, українців вбивають, викрадають, катують, а ми подеколи навіть не маємо чим захищатися від агресора. "Свобода" виступає за те, щоби громадяни мали право володіти зброєю. Такий досвід є у багатьох країнах Европи. У тій же Грузії злочинність зменшилася більш як на половину після ухвалення відповідного закону".

Націоналіст зазначив, що після Революція гідності свідомість українців змінилася, тому й підхід до вибору серед кандидатів на пост Президента має змінитися. "Спільними зусиллями маємо забезпечити прозоре проведення президентських виборів, оскільки нам дуже потрібна легітимна президентська влада. Повноваження в. о. Президента, в. о. Генпрокурора є обмеженими й ми бачимо, як у стані військової агресії з боку Росії цієї влади недостатньо", – зазначив Олег Тягнибок. Він у присутності громади зв'язався по телефону з в. о. Генерального прокурора України Олегом Махніцьким, щоб той відповів на запитання повільної зміни кадрів у прокуратурах району. Той запевнив громаду, що зміни будуть, а нещодавно звільнено прокурора Рахівського району. "Причиною повільних змін в Україні є відсутність закону про люстрацію. "Свобода" двічі вже виносила це питання на розгляд парламенту, але документ не отримав потрібної кількості голосів навіть партнерів по опозиції. Відповідь я знайшов у кулуарах Верховної Ради, бо деякі депутати мені відповіли, що у цьому законі побачили себе. Справжні зміни в суспільстві відбудуться після обрання нового складу парламенту; це має бути перший крок новообраного Президента України – указ про розпуск парламенту", – наголосив очільник націоналістів.

Лідер українських націоналістів відповів на численні запитання щодо податкової і пенсійної реформ, митних зборів і соціяльного захисту, мовного питання і обороноздатності держави. Свободівець нагадав про законопроєкт, підготовлений депутатами націоналістичної фракції: в державі має бути ліквідовано кричущу несправедливість у нарахуванні пенсій – розрив між максимальною й мінімальною не має перевищувати п'ятикратного розміру, а пенсійний вік жінок слід скоротити.

Також Олег Тягнибок відповів на запитання журналістів, зокрема про те, як він ставиться до виборів Президента України в один тур, що активно нав'язують суспільству. Націоналіст зазначив: "Проголосуйте за Олега Тягнибока в першому турі і ми разом швидко змінимо державу. Ці вибори мають на меті підвищити легітимність української влади, а головне – вибори мають відбутися без будь-яких порушень, махінацій, фальсифікацій та адміністративного тиску".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Важкоатлетка зі Скалата ...
Наступна новина: Волинь: правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ