Закарпатська область: весна – гаряча пора для піротехніків ДСНС

Закарпатська область: весна – гаряча пора для піротехніків ДСНС

07.05.14 10:43 0 746
З приходом справжнього весняного тепла на Закарпатті значно збільшується кількість викликів групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у області. Зазвичай, повідомлення про вибухонебезпечні знахідки надходять від громадян, які, копирсаючись у землі чи відпочиваючи на природі, часто-густо натрапляють на боєприпаси, що залишились на згадку від минулих війн.

Так, протягом 4-5 травня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Закарпатській області надійшло три повідомлення про виявлення ВНП із різних куточків Закарпаття. Перший виклик - від мешканця села Оноківці Ужгородського району. Як з'ясувалось, чоловік знайшов підозрілий металевий предмет у канаві поблизу власного будинку, та, остерігаючись небезпеки, що таїть у собі боєприпаси, викликав рятувальників. Дану знахідку, яким виявився артилерійський снаряд калібром 152 мм, було вилучено та знищено 5 травня на військовому полігоні.

Не встигли піротехніки відпочити від першого виїзду, як до них знову надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмета. На цей раз місцем знахідки став Воловецький район, а саме урочище Черешнієво, що у с. Жденієво. Натрапив на небезпечний предмет місцевий мешканець під час збирання дров у лісовому масиві.

Під час детального обстеження місця знахідки, фахівці-піротехніки виявили ще три вибухонебезпечні предмети. Усього було вилучено та знешкоджено на місці (шляхом контрольованого підриву) 4 одиниці мінометних мін калібром 82 мм. Ймовірніше за все, дані боєприпаси пролежали тут ще з часів Другої світової війни.

А 6 травня, група піротехнічних робіт виїхала до Рахівського району. За попереднім повідомленням, в урочищі Студений с. Лазещина виявлено вибухонебезпечний предмет, що за зовнішніми ознаками схожий на мінометну міну. Вилучення та знищення планується провести .

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ