Закарпатська область: у Карпатах рятувальники шукали туристів та надавали допомогу неповнолітній травмованій

Закарпатська область: у Карпатах рятувальники шукали туристів та надавали допомогу неповнолітній травмованій

07.05.14 11:22 0 776
За останню добу одразу декільком туристичним групам, що мандрували Карпатами, знадобилася допомога закарпатських рятувальників.

Перше повідомлення про можливе загублення чотирьох туристів зі столиці, закарпатські гірські рятувальники отримали 5 травня о 08:30. З’ясувалося, що кияни 4 травня заблукали поблизу смт Ворохта Яремчанського району Івано-Франківської області (район г. Велика Козмеска). Орієнтовно вони могли під час пішої прогулянки втратити орієнтири й опинитися в районі полонини Грота, що на Рахівщині. Туди на пошуки й вирушили співробітники Лазещинського відділення гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення в Закарпатській області. О 14:00 пошуки туристів припинилися, адже вони самостійно вийшли до населеного пункту Лазещина. Про що й повідомили телефоном Ворохтянських рятувальників. Стан здоров'я відпочивальників добрий, медичної допомоги вони не потребували.

Того ж дня, о 18:00 рахівським гірським рятувальникам довелося поспішати на допомогу й туристичні групі з Кривого Рогу Дніпропетровської області, яка ще третього числа вирушила в район гори Петрос Рахівського району. На щастя, перед цим гості зареєструвалися у рятувальній службі. Отож, коли під час чергового спуску 12-річна туристка травмувала ногу й потребувала невідкладної меддопомоги, то керівник групи відразу повідомив про це рятувальників. О 19:10 співробітники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення прибули на місце події, де попередньо діагностували у дівчинки вивих голіностопа правої ноги та наклали тугу пов’язку. Далі травмовану разом з двома супроводжуючими ДСНСівці доправили до лікувального закладу, що в селищі Ясіня. Подальшої госпіталізації юна туристка не потребувала. Після цього рятувальники транспортували потерпілу до потягу, яким вона разом з дорослими вирушила додому.

А 6 травня о 01:55 до Служби порятунку «101» знову надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі гори Плай Воловецького району заблукала група туристів із Києва у кількості 11 чоловік. На щастя, о 04:00 туристи самостійно вийшли до населеного пункту Березники Свалявського району та на власному автобусі відбули до с. Пилипець, що на Міжгірщині, де відпочивають на одній із баз відпочинку. Стан здоров’я любителів гірського екстріму добрий, меддопомоги вони не потребували.

Для проведення пошукових робіт залучалися співробітники Міжгірського та Нижньоворітського пошуково-рятувальних відділень гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Закарпатській області.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ