Батьки закатованого Юрія Дяковського думали, що він на роботі у Києві

Батьки закатованого Юрія Дяковського думали, що він на роботі у Києві

07.05.14 14:22 0 798
Понівечене тіло Юрія Дяковського знайшли на березі річки Торець, що протікає через Слов’янськ. Хлопець був родом зі Стрия, що на Львівщині. Загиблому було лише 25 років. Батьки юнака довго не могли отримати тіло сина, та зараз його перевезення вже організували.

Про це йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) Роксолани Остап’юк.

У 2006 році Юрій закінчив Стрийську гімназію імені Митрополита Шептицького. Однокласники пригадують, що Юрко був кмітливим та завжди підказував іншим.

«Він ніколи не був байдужий до чужої біди, чужого горя. Він завжди старався допомогти чим міг», – розповідає подруга загиблого Оксана.

На початку лютого Юрій вирушив до Києва. Родичам сказав, що їде на роботу. А сам відправився на Майдан, де приєднався до київського осередку «Правого сектору».

«10 лютого він приєднався до лав нашої організації, і відтоді показав себе хоробрим і мужнім хлопцем, який готовий боронити свою Батьківщину», – резюмує керівник «Правого сектору» на Стрийщині.

17 квітня із чоловіком обірвався зв’язок. Мати звернулася у «Правий сектор». Розпочали пошуки. Виявилося, що Юрій охороняв один з об’єктів у Слов’янську, і там його закатували. Начальник обласного розшуку з Донецька надіслав матері фото 5-ти загиблих. Серед них жінка ледве упізнала свого сина.

Друг загиблого Тарас ділиться: «Я бачив фотографії з моргу, ці, що судмедексперт прислав. Це просто катування. Це не вбивство – це катування. Його просто закатували!».

тіло Юрія зі Слов’янська забрали. Наразі воно у Донецьку. Тож родичі сподіваються, що зможуть уже найближчим часом попрощатися з Юрієм Дяковським.

Нагадаємо, 22 квітня із річки Торець витягли ще двох загиблих.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ярослав Ковальчук: ...
Наступна новина: Спробуй щось нове! «Луцьк ...

КОМЕНТАРІ