Одруження може спричинити розвиток депресії, – дослідження

Одруження може спричинити розвиток депресії, – дослідження

07.05.14 12:22 0 742
Завжди вважалося, що шлюб робить людей щасливими, дозволяє їм підтримувати здоров’я і жити довше. Проте з’ясувалося, що у багатьох випадках одруження може стати джерелом депресії.

Про це пише The Telegraph.

Причина полягає у тому, що постійна критика з боку другої половини викликають невдоволення шлюбом.

Якщо стрес, спровокований невдоволенням, триває довго, то люди втрачають здатність насолоджуватися усіма «плюсами» шлюбу. А це особлива риса депресії.

Фахівці радять активно практикувати медитацію як спосіб боротьби з психологічною напруженістю. Вчені слідкували за парами, які прожили у шлюбі понад 10 років. Фахівці оцінювали емоційний стан людей і те, як щоденні подразники впливали на стрес і можливий розвиток депресії. Добровольці проходили психологічне тестування на початку дослідження, а потім через 9 і 11 років.

Професор психології та психіатрії Ричард Девідсон з Університету Вісконсин-Медісон вважає: дослідження дозволяє зрозуміти, чому деякі люди особливо схильні до депресії, що викликана шлюбом. Йдеться про емоційні реакції, що штовхають до депресії. Попередні спостереження свідчили про те, що одружені люди на загал щасливіші і здоровіші від самотніх людей. Водночас шлюб є одним з головних джерел тривалого соціального стресу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У США відкриють ...

КОМЕНТАРІ