Білл Гейтс назвав комарів найбільш смертоносними істотами на Землі

Білл Гейтс назвав комарів найбільш смертоносними істотами на Землі

07.05.14 10:55 0 1670
Засновник Microsoft Білл Гейтс опублікував інфографіку, яка наочно демонструє, що комарі і равлики насправді значно небезпечніші, ніж акули або тигри.

Про це йдеться у пості, що опублікований у його особистому блозі.

Від малярії, яку переносять комарі, щорічно вмирають понад 600 тисяч осіб, ще близько 2 млн хоч і виживають, але тривалий час страждають від наслідків цього захворювання. У той час як жертвами диких тварин стають приблизно 450 тисяч жителів планети, укуси комарів забирають майже удвічі більше життів.

Щорічно фіксується 350-500 млн випадків зараження людей малярією, у 85-90% випадків зараження припадає на райони Африки південніше Сахари, переважно інфікуються діти у віці до п’яти років.

На другому місці у списку найнебезпечніших тварин – сама людина – майже півмільйона смертей на рік.

Звичайні равлики переносять смертельно небезпечну хворобу шистосомоз: через неї щороку помирає приблизно 100 тисяч людей. Потім йдуть змії – їхні укуси стають смертельними для 50 тисяч осіб на рік.

Близько 25 тисяч людей щороку гинуть з вини домашніх собак, що переносять сказ, ще 10 тисяч стають жертвами «сонної хвороби», яку передає муха цеце. Натомість такі дикі тварини, як крокодили і гіпопотами, опинилися у кінці списку. Акули, яких теж не любить Гейтс, вбивають 10 людей на рік. На частку левів припадає 100 людських життів, стільки ж людей вбивають слони.

Про це повідомив ZIK

Дивіться також: Билл Гейт "угостил" ведущего ток-шоу водой из человеческих отходов
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Мусульманське ...

КОМЕНТАРІ