В Івано-Франківській області причина пожеж – дитячі пустощі з вогнем

В Івано-Франківській області причина пожеж – дитячі пустощі з вогнем

07.05.14 16:08 0 793
За останні два дні, 4 та 5 травня, на Прикарпатті зафіксовано 2 пожежі, попередніми причинами виникнення яких є дитячі пустощі з вогнем. У неділю в Івано-Франківську виникла пожежа в одній із квартир багатоповерхового житлового будинку. Вогонь знищив речі домашнього вжитку, меблі; пошкодив комп’ютер і віконну раму. Пожежу спричинили два маленьких братики, які бавилися сірниками, батьки ж в той час перебували у сусідній кімнаті і ні про що не здогадувалися…

А в селі Сарники Рогатинського району на одному із обійсть горіла господарська будівля. Вогонь пошкодив споруду, знищив 3 т. грубих кормів, дерев’яні конструкції покриття. Добре, що не постраждала малолітня дитина – винуватець пожежі. Як з’ясувалося, хлопчик знайшов у хаті сірники та побіг бавитися ними у господарську будівлю, у результаті – зайнялися грубі корми. Пожежу побачила сусідка, вона й повідомила про біду рятувальників…

Як свідчить статистика, саме залишені без нагляду дорослих діти і стають винуватцями пожеж. І цьому є своє пояснення – у такій ситуації ними керують відчуття свободи і безмежна допитливість, а також бажання пізнавати навколишній світ, відсутність страху перед можливою загибеллю. І як наслідок – вогонь нищить роками нажите майно, стає причиною людських трагедій.

Управління ДСНС в області звертається до батьків з проханням змалечку навчати дітей правилам безпечної поведінки у побуті.

Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!

Запам’ятайте, що вогонь - це смертельна небезпека, яка загрожує здоров’ю, життю людини.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ