Івано-Франківщина: про стан аварійності на дорогах області

Івано-Франківщина: про стан аварійності на дорогах області

07.05.14 12:41 0 797
За чотири місяці 2014 року на дорогах області сталося 116 дорожньо-транспортних пригод, у яких 25 осіб загинули, а 148 отримали травми. З участю дітей віком до 18 років трапилося 13 ДТП, у яких 1 дитина загинула, 14 - травмовано.

Поширеними видами автопригод залишається зіткнення (57 ДТП), наїзд на перешкоду (17 ДТП ), наїзд на пішоходів (28 ДТП ), перекидання автомобіля (8 ДТП), що загалом складає найбільший відсоток від всіх дорожньо-транспортних пригод, а також тяжкість наслідків.

Основними причинами автопригод, які були скоєні протягом звітного періоду, є порушення правил маневрування - 18 автопригод, внаслідок яких 2 людей загинуло, а 20 – травмовано; через перевищення безпечної швидкості руху скоєно 43 ДТП, у яких 10 осіб загинули, а 55 травмовано; через керування транспортним засобом у нетверезому стані зареєстровано 13 ДТП; з вини пішоходів трапилося 8 ДТП, у яких 4 – загиблих, 4 – травмованих. Загалом з вини водіїв сталося 104 ДТП, які забрали 20 людських життів, а 135 осіб отримали травми та каліцтва.

Тому шановні учасники дорожнього руху, аналізуючи аварійність, звертаємо Вашу увагу, вдумайтеся, що це не просто цифри, статистика, це кількість і наслідки людських помилок на дорогах, які позбавили життя, зламали людські долі назавжди. Тож перед тим як сісти за кермо автомобіля подбайте, щоб він став для Вас та оточуючих дійсно засобом пересування, а не знаряддям убивства. Пам’ятайте малих і великих помилок на дорозі не буває, залишаються лише наслідки – загублені життя та скалічене здоров’я. Будьте уважні та обережні на дорогах!

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ