Комісія з Києва вислухала зауваження громадськості щодо роботи Держсільгоспінспекції у Львівській області

Комісія з Києва вислухала зауваження громадськості щодо роботи Держсільгоспінспекції у Львівській області

07.05.14 09:00 0 836
«Ми не приїхали когось захищати. Ми приїхали з’ясувати всі обставини і нам потрібна конкретика, факти». Про це сказав у Львові під час зустрічі з громадськістю начальник відділу Державної інспекції сільського господарства України Станіслав Шпак. Він входить до складу комісії з Києва, яка проводить на Львівщині службову перевірку діяльності Держінспекції сільського господарства у нашій області. У складі комісії – вісім осіб.

Присутній на зустрічі з громадськістю заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук пояснив, що спеціально створена комісія є реакцією на лист голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех до Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки. У цьому листі очільник Львівщини ініціювала звільнення начальника Державної інспекції сільського господарства у Львівській області Андрія Івасіва зі займаної посади через численні скарги на нього громадян.

Саме аби безпосередньо поспілкуватись та почути оцінку діяльності Держінспекції сільського господарства у Львівській області у період керування нею Андрієм Івасівим представники комісії зустрілись з громадськістю.

Наприклад, начальник відділу обласної Держінспекції сільського господарства зараз судиться зі своїм керівництвом. Отримав дві, як він каже, надумані догани. Одна із них за те, що «дав завдання своєму підлеглому». Вважає, що насправді все через відмову брати участь у корупційних схемах.

Інші претензії в жителів села Кротошино, що у Пустомитівському районі. Вони закинули Держінспекції сільського господарства у Львівській області бездіяльність. Мовляв, у їхньому селі в мешканців забирають городи і передають ці землі під будівництво. Ділянки розподіляються не прозоро, надаються не місцевим мешканцям, а інспекція на їхні скарги не реагує.

Завершитись службова перевірка Держінспекції сільського господарства у Львівській області має за два тижні, а її результати, відповідно до закону, «київська» комісія має повідомити 23 травня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ