Голова Львівської ОДА пропонує Міністрові охорони здоров’я відкоригувати підхід до медичного захисту чорнобильців

Голова Львівської ОДА пропонує Міністрові охорони здоров’я відкоригувати підхід до медичного захисту чорнобильців

07.05.14 11:36 0 780
Голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех звернулась до Міністра охорони здоров’я України Олега Мусія із пропозиціями щодо покращення медико-соціального захисту постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Як пояснює у листі очільник Львівщини, система охорони здоров’я та медичні працівники докладають багато зусиль для максимального забезпечення хворих лікувально-профілактичною допомогою. Проте коштів із державного і місцевого бюджетів не вистачає для повного забезпечення потреб постраждалих ефективними лікувальними заходами.

Наприклад, у 2014 році для медикаментозного забезпечення та зубопротезування при амбулаторному лікуванні з обласного бюджету виділено 1 118 000 гривень. Цього вкрай недостатньо, адже виходить орієнтовно 9 грн. на одного постраждалого у місяць.

Проблемним питанням у наданні медичної допомоги чорнобильцям залишається забезпечення лікарськими засобами хворих при амбулаторному лікуванні.

«Такі негаразди негативно позначаються на моральному становищі постраждалих, затримують терміни отримання медичної допомоги, збільшують кількість звернень до органів виконавчої влади», – наголошує Ірина Сех.

У зв’язку зі значним подорожчанням лікарських засобів та недостатнім фінансуванням обласна адміністрація пропонує:

- переглянути й внести зміни у Перелік лікарських засобів українського та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи, які фінансуються з державного і місцевого бюджетів;

- надати у цьому Переліку перевагу лікарським засобам українського виробництва;

- удосконалити систему державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного і місцевого бюджетів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 8 та 9 травня у Тернополі ...
Наступна новина: Українці закликали ...

КОМЕНТАРІ