На Львівщині очікується зростання вартості проїзду в автобусних маршрутах загального користування

На Львівщині очікується зростання вартості проїзду в автобусних маршрутах загального користування

07.05.14 09:29 0 784
Тариф на перевезення пасажирів в автобусних маршрутах загального користування області може зрости до 30 копійок за один пасажиро-кілометр. Збільшення вартості відбудеться лише після оприлюднення та подальшого обговорення проекту розпорядження голови Львівської ОДА «Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні» у відповідності до вимог та з дотриманням термінів, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Зокрема, термін обговорення проекту розпорядження не може бути меншим ніж один місяць з дня його оприлюднення на сайті облдержадміністрації.

Таке рішення було прийнято за результатами наради із перевізниками та представниками районних державних адміністрацій, що відбулась під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Йосифа Ситника.

Під час наради присутні обговорили ситуацію щодо фактичного стану перевезень на території Львівщини. Зокрема, за словами перевізників, підняття вартості проїзду на як ніколи зумовлено зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, а структура теперішніх тарифів не відповідає їх витратам. Відтак, представники автотранспортних підприємств наголошували, що теперішній тариф у розмірі 25 копійок за кілометр є збитковим.

Зазначимо, що проаналізувавши фінансові розрахунки, подані перевізниками області, департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації провів обчислення вартості граничних тарифів на перевезення пасажирів в автобусних маршрутах загального користування області. І як повідомив під час наради директор згаданого департаменту Микола Довба, відповідно до проведених розрахунків оптимальна вартість тарифу повинна становити 30 копійок за кілометр.

Підсумовуючи нараду, Йосиф Ситник наголосив, що в питанні підняття тарифу слід дотримуватись компромісу: «Тут має бути баланс, коли частково і перевізники не отримують стовідсотково бажаний тариф, і коли пасажирам не доводиться платити значно більше».

«На ціни на пальне, мастило, а також інші послуги, які є складовою тарифу на перевезення, однозначно зростають. Це все змушує нас приймати не популярні рішення, проте стратегічно важливі. Адже без цього зупиниться транспортна галузь, може бути економічний та соціальний колапс», – резюмував перший заступник голови ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Я не прихильник революцій у ...

КОМЕНТАРІ