Володимир Харчук зустрівся з керівниками консульських служб МЗС України та Республіки Польща

Володимир Харчук зустрівся з керівниками консульських служб МЗС України та Республіки Польща

07.05.14 14:21 0 799
6 травня заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук спільно із головою Львівської обласної ради Петром Колодієм провели робочу зустріч з керівниками консульських служб МЗС України та Республіки Польща – Андрієм Сабігою та Мареком Цесельчуком.

У зуcтрічі також взяли участь представник МЗС України у Львові Вячеслав Войнаровський, начальник відділу Консульського департаменту МЗС РП Станіслав Лукасік, генеральний консул РП у Львові Ярослав Дрозд.

Зазначимо, що у Львові відбуваються українсько-польські консульсько-правові консультації, присвячені лібералізації візового режиму та умов поїздок громадян в рамках малого прикордонного руху

Під час зустрічі заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук від імені голови Львівської ОДА Ірини Сех подякував представникам Польщі за їхню підтримку українського народу: «Будемо і надалі спільно працювати щодо вирішення усіх питань по малому прикордонному русі, спрощенню візового контролю і як перспектива – скасування візового режиму вцілому. Ми завжди відчуваємо підтримку наших польських друзів, а зі своєї сторони будемо повністю сприяти і допомагати розвитку наших дружних відносин», – наголосив В.Харчук.

Зі свого боку, директор Консульського департаменту МЗС РП Марек Цесельчук висловив думку, що в ближчому часі візи для українців у Європейський Союз будуть відмінені: «Ми активно підтримуємо намагання України до входу в Євросоюз. Тим не менше, маємо спільно вирішити чимало невідкладних питань, тому сподіваюся, що наші зустрічі будуть частими і результативними. привезли з собою пропозиції, які хочемо запропонувати українській стороні, і сподіваюся на позитивний результат шніх перемовин».

Водночас директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга висловив сподівання, що за підсумками шніх переговорів буде досягнуто важливих домовленостей щодо спрощення перетину кордону між Україною та Польщею.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ