У Львівській області на Маківці відбувся традиційний сокільський вишкольний табір

У Львівській області на Маківці відбувся традиційний сокільський вишкольний табір

07.05.14 12:04 0 809
1-4 травня 2014 року на горі Маківка, що на Львівщині, відбувся вишкіл для активістів та прихильників Всеукраїнської молодіжної організації "Сокіл". Понад шістдесят осіб із різних куточків України прибули на місце таборування, аби вдосконалити свої вміння та навички із військового ремесла, тактики ведення оборони та самозахисту. Традиційно активісти "Соколу" взяли участь у заходах із ушанування пам'яти Українських Січових Стрільців, які загинули у бою за гору Маківку у 1915 році.

Незважаючи на примхливу погоду, "соколята" за чотири дні насиченої таборової програми опанували та вдосконалили навики самоорганізації, військового впоряду, стрільби, метання ножів, захисту від хімічної атаки супротивника тощо. Значну частину часу активісти приділяли своїй фізичній підготовці, виконуючи ранкові руханки та інші фізичні вправи впродовж усього дня.

4 травня "соколята" традиційно піднялися на верхівку гори Маківка, де відбувалися урочистості з нагоди 99-річчя бою між Українськими Січовими Стрільцями та російськими царськими військами.

"Боротьба, яку вели Українські Січові Стрільці 99 років тому, в будь-яку мить може бути продовжена нами. 99 років тому наші пращури взяли до рук зброю і пішли на переможний бій проти ординської Москви. Нам цієї зими довелося брати до рук те, що важко навіть зброєю назвати, і боронити свою державу від внутрішньої окупації.

Україна перебуває на порозі боротьби із зовнішнім ворогом – Росією. Нині українські вояки та патріоти протистоять лицемірному ворогу, якому навіть не вистачає сили визнати, що він дійсно із нами воює. Зараз в Україні працюють диверсанти російської армії, які підривають цілісність та незалежність нашої Батьківщини. Вони працюють на те, аби Української держави не було на політичній мапі світу. Вони вбивають мирних жителів, здійснюють масовий терор проти українців у Криму та на сході країни.

На жаль, поки в Україні не буде сталевої проукраїнської влади, доти наша держава не буде повноцінною. Більше того, ми будемо мати справжню армію, тільки коли українська нація сама стане армією, яка зможе створити могутню державу. Кожен українець має стати солдатом не в переносному, а у прямому значенні цього слова. Українці повинні вимагати від влади ухвалення закону "Про вільне володіння вогнепальною зброєю". І тоді жоден москаль не піде на Україну, знаючи, що у кожній українській домівці є зброя, що кожен український дім стане для нього дотом, а кожен клаптик української землі – могилою", – зазначив комендант вишкільного табору на Маківці, перший заступник голови ВМГО "Сокіл" Юрій Черкашин.

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/105925840947146725708/albums/6009954057919429601

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Люди перерахували ...
Наступна новина: Володимир Хомко: «Заводу з ...

КОМЕНТАРІ