Перемога – це вічна цінність, яка підняла рівень національної свідомості українського народу

Перемога – це вічна цінність, яка підняла рівень національної свідомості українського народу

07.05.14 15:28 0 771
Під час круглого столу у Житомирському державному університеті імені Івана Франка (ЖДУ імені Івана Франка) представники влади, науковці, журналісти та студенти обговорили сучасні підходи щодо бачення ролі України і нашої області у Другій світовій війні.

Кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України ЖДУ імені Івана Франка Микола Кордон зазначив про те, що тема Другої світової війни невичерпна, оскільки в ній є багато нез’ясованих фактів та постійно з’являється щось нове. А круглий стіл – це данина пам’яті всім тим, хто боровся за перемогу. Він наголосив на тому, що радянська версія історії Великої Вітчизняної війни значною мірою є сфальсифікованою і неправдивою. Микола Володимирович звертає увагу на те, що Житомирщина теж зазнала значних втрат у цих трагічних подіях. Багато жителів нашої області загинули на фронті, значна частина людей була вивезена на примусові роботи до Німеччини та ще й досі не ідентифіковані імена воїнів, що поховані у братських могилах. Він наголосив на необхідності національного примирення між воїнами Української Повстанської Армії та Червоної Армії. Резюмуючи, Микола Кордон вказав на те, що перемога – це вічна цінність, яка врятувала українців від фізичного знищення та підняла рівень національної свідомості нашого народу.

Кандидат історичних наук, доцент Майя Лутай акцентувала увагу на тому, що Україна понесла найбільше втрат у Другій світовій війні, але поряд із тим, нам є чим пишатися. Завдяки незламності та бойовому духу, наш народ переміг. Майя Євгенівна переконана, що варто приділити значно більше уваги патріотичному вихованню молодого покоління.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині хмільне ...
Наступна новина: На Тернопіллі працівники ...

КОМЕНТАРІ