Сучасне бачення України і Житомирщини у Другій світовій війні обговорили за круглим столом

Сучасне бачення України і Житомирщини у Другій світовій війні обговорили за круглим столом

07.05.14 12:53 0 870
6 травня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбувся круглий стіл на тему: «Сучасне бачення України і Житомирщини у Другій світовій війні».

Звертаючись до присутніх, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун процитувала Папу Івана Павла ІІ. Під час свого візиту до Києва понтифік закликав українців: «Не бійтеся!». Ірина Анатоліївна переконана, що не варто боятися говорити і чути правду. Вона вважає, що правда має бути максимально об’єктивною, а не нав’язаною нам кимось. Саме тому круглий стіл у стінах університету є важливим кроком до пізнання та усвідомлення масштабів і наслідків Другої світової війни. Ірина Супрун закликала студентів висловлювати свою точку зору, долучатися до дискусії і не боятися, бо саме молоде покоління зараз розбудовує українську державу.

Відкриваючи круглий стіл, ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух звернув увагу на те, що відзначення 9 травня цього року сприймається неоднозначно з огляду на складну суспільно-політичну ситуацію в Україні. На його думку, зараз надзвичайно важливо забезпечити всім ветеранам гідні умови життя та зберегти історичну пам\'ять. Петро Юрійович зазначив: «Історія органічно пов’язана з пам’яттю, яка долає забуття. Безпам’ятство – це невдячність перед минулим та безвідповідальність перед майбутнім. Історична пам\'ять народу формує моральний клімат, в якому він живе».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ