У Житомирській школі № 6 старшокласників навчали пам’ятати героїв, які віддали свої життя за Україну

У Житомирській школі № 6 старшокласників навчали пам’ятати героїв, які віддали свої життя за Україну

07.05.14 14:02 0 804
6 травня у Житомирській загальноосвітній школі № 6 відбувся відкритий урок, присвячений вшануванню пам’яті учасників та померлих у роки Другої світової війни. Особливої ваги заходу під назвою «Друга світова війна: український вимір» додала присутність почесних гостей – заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Ірини Супрун, заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольги Липовецької.

Метою відкритого уроку була прагнення дізнатися бачення школярами цієї складної сторінки історії України і історії міжнародної спільноти.

Учні двох 11-х класів прослухали історичну довідку про Другу світову війну, у якій загинуло близько 5,5 млн. українців, а 2,5 млн. наших співгромадян було вивезено на примусові роботи до Німеччини. Одна з учениць розповіла про свого дідуся, який пройшов ту страшну війну від Білорусії до Німеччини і повернувся до рідного села у серпні 1945 р.

Провела урок заступник директора школи з виховної роботи Ангеліна Нестерова, яка теж поділилася спогадами про своїх рідних – батька Івана Федоровича, комірного УПА, і дядька Сергія Шевчука, закатованого і страченого молодим за приналежність до УПА.

Під час спілкування зі старшокласниками йшла мова про те, чи варто відзначати День Перемоги, особливо з огляду на останні події, як гучне свято, з феєрверками і салютами, чи більш доречним буде відвідування ветеранів удома, упорядкування могилок на Вільському кладовищі, куди щороку приходять учні 6-ої школи. Звучала поезія Ліни Костенко, Володимира Сосюри, лунали патріотичні пісні, зокрема «Ой у лісі, на полянці, стояли повстанці».

Наприкінці виховної години Ірина Супрун побажала випускникам школи завжди залишатися людьми, пам’ятати, хто вони є, чийого роду, хто їхні батьки, діди-прадіди, за кого віддали свої життя.

«Цінуймо пам’ять, яка є в нас, це найважливіше в такий складний для нашої країни і кожного з нас час. Пам’ятаймо героїв, молодих хлопців і дівчат, трохи старших за вас, які віддавали свої життя в часи визвольної боротьби в історії України. Пам’ятаймо й тих, хто і в теперішній час пожертвував найдорожчим – своїм життям, і кого іменують Небесною сотнею. Я хочу, щоб ви просто пам’ятали цих людей і плекали всюди цю пам’ять», - з такими словами заступник голови облдержадміністрації звернулась до старшокласників. У пам’ять про зустріч і з надією на більш зацікавлене вивчення подій Другої світової війни Ірина Супрун подарувала школі кілька художніх творів, серед яких «Залишенець» В. Шкляра, «Червоний» А. Кокотюхи та інші.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні очікується ...
Наступна новина: Руслана на медіа-конгресі у ...

КОМЕНТАРІ