Житомирські школярі заслухали урок історії від голови облдержадміністрації Сидора Кізіна

Житомирські школярі заслухали урок історії від голови облдержадміністрації Сидора Кізіна

07.05.14 09:12 0 785
Напередодні Дня 9 травня у школах Житомира проводять уроки історії на тему Другої світової війни.

Так, 6 травня до Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 на виховну годину, присвячену вшануванню пам’яті загиблих у роки Другої світової війни, завітав голова облдержадміністрації Сидір Кізін. Сидір Васильович є випускником школи № 23 м. Житомира.

Очільник області поділився власними спогадами про роки навчання у рідній школі з шніми учнями, зробив невеликий екскурс в історію створення української повстанської армії, героїчних вчинків українців під час Другої світової війни, наголосив на складних викликах сьогодення щодо суспільно-політичної ситуації в країні.

«Колись ми вже вибороли незалежність для своєї країни, ж перед нами стоять cерйозні виклики. Події на Майдані – це боротьба за незалежність. Ми повинні пам’ятати уроки історії, вивчати їх. Для України надзвичайно важлива національна свідомість», - сказав Сидір Кізін.

Готуючись до тематичного уроку, учні підготували приклади справжніх патріотів та героїв України, які допомогли здобути перемогу у Другій світовій війні. Адже війна була одна, а пам\'ять про неї різна. Тому школярі проілюстрували історичними фактами український вимір Другої світової війни.

«У Другій світовій війні наш народ постраждав чи не найбільше. Після перемоги Україна не отримала жодних преференцій, навпаки радянська влада влаштувала штучний голодомор, мільйони українців виселила до Сибіру. Цю історію ми повинні ретельно вивчати і пам’ятати, щоб уникнути помилок у майбутньому», - наголосив Сидір Кізін.

Голова облдержадміністрації подарував книжки для учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23, серед яких «Холодний яр» Юрія Горліса-Горського, «Залишенець» Василя Шкляра та підручники з історії для старших класів.

«Друга світова війна пройшлася по кожній українській родині, по всій Україні. Трагедія у душах людей залишається й досі. Наші батьки та діди довели, що наша держава єдина і маємо її берегти попри все. Мир дається дуже нелегко, тому ми повинні пам’ятати цей урок історії», - зазначила заступник директора з науково-методичної роботи Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 Валентина Гуменюк.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ