Учні школи № 36 міста Житомира докладуть зусиль, щоб повернути майбутнім поколінням правду про Другу світову війну

Учні школи № 36 міста Житомира докладуть зусиль, щоб повернути майбутнім поколінням правду про Другу світову війну

07.05.14 15:00 0 832
У загальноосвітній школі № 36 імені Ярослава Домбровського міста Житомира пройшла виховна година, присвячена вшануванню пам’яті померлих у роки Другої світової війни на тему: «Трагедія і тріумф України в роки Другої світової війни». Захід для учнів 11 класу провела вчитель історії Любов Котенко.

Школярі отримали унікальну можливість стати свідками живої історії, адже кожен із них показував фото своїх рідних, які були на фронтах Другої світової війни та чиї дитинство і молодість нерозривно пов’язані із тими трагічними подіями. Вчитель запропонувала дітям відійти від стандартної форми роботи, а саме переказування матеріалу з підручника історії і переосмислити по-новому все те, що відбувалося, та зробити власні висновки про внесок українського народу у перемогу над нацизмом.

Радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Святослав Васильчук наголосив на тому, що цього року в Україні відбудеться відхід від традиційного відзначення 9 травня за нав’язаним з Російської Федерації сценарієм. Святослав Карпович звернув увагу на те, що російське трактування перемоги у Другій світовій війні несправедливо принижує українців та применшує їхню роль у цій героїчній боротьбі. Він переконаний, що настав час подивитися на ці події очима українців, бо війна для нашого народу розпочалася ще 1 вересня 1939 року.

Любов Котенко вважає, що війну не варто перетворювати на статистику, а треба в першу чергу пам’ятати ціну перемоги. Вона акцентує увагу на тому, що 9 травня має стати днем пам’яті всіх тих, хто приніс нам перемогу у Другій світовій війні, адже людина живе доти, поки про неї пам’ятають. Любов Володимирівна закликала школярів докласти зусиль до того, щоб повернути майбутнім поколінням правду про Другу світову війну.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ужгородець впав з ...

КОМЕНТАРІ