В Чернігівській області піротехніки ДСНС вилучили та знищили 20 снарядів, 1 гранату та 7 підривників часів Великої Вітчизняної війни

В Чернігівській області піротехніки ДСНС вилучили та знищили 20 снарядів, 1 гранату та 7 підривників часів Великої Вітчизняної війни

07.05.14 15:57 0 730
5 травня о 12:30 піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області вилучили та знищили 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм, 18 артилерійських снарядів калібром 45 мм, 1 гранату РГД-33 та 7 підривників часів Великої Вітчизняної війни.

У с. Смолин Чернігівського району на території приватного господарства під час проведення земляних робіт господиня натрапила на 2 підозрілі металеві предмети й одразу викликала рятувальників. Сапери, які прибули за викликом, ретельно обстежили прилеглу територію міношукачами та виявили арсенал боєприпасів. Його знешкодили на спеціальному майданчику шляхом підриву.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. З часом вони не втрачають своєї смертельної сили, а стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися лише професіонали – сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звернення начальника ...

КОМЕНТАРІ