У Рівному вандали здійснили спробу знищення
природного джерела на вулиці Марусі Чурай

У Рівному вандали здійснили спробу знищення природного джерела на вулиці Марусі Чурай

07.05.14 15:56 0 803
«Азіопа», а не Європа плаче за нашими людьми,

які не тільки самі не хочуть працювати над по­ліпшенням середовища,

в якому живуть, а й нищать зроблене іншими.

Стан, у якому після зими комунальники і рівняни, що живуть у Басовому Куті, застали природне джерело на вулиці Марусі Чурай, справді підтверджує думку, що до Європи ми не доросли. Торік це джерело було розчищене, відновлене і впорядковане завдяки багатьом небайдужим рів­нянам, громадським активістам, представникам міської влади та гранту ПРООН. Загалом на цю справу потратили майже 100 тисяч гривень. Коли джерело торік у жовтні відкривали, то сподівались, що цей чудовий сучасно обрамлений природний оазис стане улюбленою заповідно-відпочинковою зоною для рівнян.

Тим часом за зиму тут активно попрацювали вандали і знищили багато людської праці. Зокрема, вони зірвали склопластиковий прозорий дашок над табличкою-паспортом джерела, тепер на тому місці залишились тільки голі ребра арматури. Вистачило сили вандалам і на те, щоб повідривати від бетонних берегів джерела великі кам’яні облицювальні брили. Їх розкидали по газону обабіч джерела, а деякі вкинули у потік. Через ці кам’яні перепони джерело замулилось.

Отже, тепер, всього через півроку після відкриття воно знову потребує до­кладання людських рук і вкладення коштів.

Чугуєвець, депутат Рівнеради:

– Дуже шкода всього, що понищили, особливо ж – того гарного дашка. Ну а те, що потік замулився через вкинуті до джерела кам’яні брили, ми поправимо найближчими днями. Я вже домовився з педагогами басівкутської 14-ї школи, що ми це зробимо спільно з учнями-старшо­класниками.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: відбулося ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ