У Рівненській області служба зайнятості завітала в Любиковичі

У Рівненській області служба зайнятості завітала в Любиковичі

07.05.14 08:08 0 1179
30 квітня спеціалісти Сарненського районного центру зайнятості провели чергову виїзну акцію «Зроби правильний вибір» для жителів Любиковицької сільської ради, учнів місцевої загальноосвітньої школи, їх батьків та роботодавців.

Виїзна акція проводилась з метою розширення поінформованості сільських жителів та роботодавців щодо послуг служби зайнятості, надання інформації про стан ринку праці та перспективи працевлаштування в районі та за його межами, інформування молоді, в тому числі учнівської, про світ професій, шляхи їх вибору, та навчальні заклади, орієнтації старшокласників на обрання актуальних на ринку праці професій.

Під час зустрічі з учнівською молоддю спеціалісти центру зайнятості Поліна Кутузова та Людмила Руднічок зосередили їх увагу на важливості правильного вибору професійного шляху. Учні переглянули презентацію Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а також відео-презентації професій штукатур, муляр, кухар.

Цікавим та повчальним було завдання, пов’язане з умінням правильно класифікувати професії до певного типу. Цей конкурс засвідчив, що учні знають багато різних спеціальностей, намагаються орієнтуватися у світі професій. Великий інтерес викликали конкурси професійного спрямування «Ланцюжок професій», «Емблема професій», «Жартівлива вікторина», «Алфавіт професій» та інші.

Ділячись враженнями про участь в профорієнтаційних заходах, діти щиро зізнавалися, що отримали багато нової та корисної інформації, яка дозволила їм розширити уявлення про світ професій, більше дізнатися про свої можливості, про послуги, які надає служба зайнятості, а також про потреби ринку праці в працівниках робітничих професій. Вони усвідомили, що правильний вибір професії – це запорука подальшого власного успіху в житті.

У рамках заходу для роботодавців, які працюють на території сільської ради, провели семінар «Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами, організаціями. Розширення можливостей для підтримання конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років».

Загалом у заході взяли участь майже 100 жителів громади, серед них 73 - школярі.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 6 травня – День святого ...

КОМЕНТАРІ