На Буковині шахраї представляються працівниками банку

На Буковині шахраї представляються працівниками банку

08.05.14 12:07 0 648
Працівники міліції застерігають від чергових «розводів» телефонних шахраїв.

Нова схема телефонних шахраїв, як і більшість попередніх, спрямована на те, щоб люди самі перераховували кошти зі своїх карткових рахунків.

Отже потенційній жертві телефонують та представляються працівником банку. Причиною дзвінка називають те, що до банку поступив сигнал про невдалу спробу зняти гроші з вашого карткового рахунку.

Людина, звісно ж, говорить, що жодні гроші зняти не намагалась. Тоді стурбовані «працівники банку» наполягають на терміновій зміні пін-коду, щоб вберегти кровні кошти клієнта.

Для цієї нехитрої операції людині пропонують дістатись до найближчого банкомату його банку, та перевести кошти на так званий «безпечний рахунок» і лише потім змінити пін-код. Після цих маніпуляцій ніби банк має повернути гроші на вже захищений рахунок клієнта.

Але ані грошей, ані працівника банку, який телефонував, після переводу коштів на рахунок шахраїв людина вже не побачить і не почує.

На даний момент з подібними заявами до правоохоронців звернулись троє чернівчан. Міліціонери встановлюють особу зловмисника та його місцезнаходження. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають, що жоден банк не буде просити вас перерахувати кошти на той, або інший рахунок. Як що ж до вас подзвонили з подібним проханням можна зателефонувати до кол-центру вашого банку, цей номер завжди є на звороті банківської карти. Або підійти до найближчого відділення банку.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, одразу повідомляйте на спецлінію «102». Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть «по гарячих слідах» затримати зловмисників.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ