У Музеї Волинської ікони розгорнуто виставку «Царице Миру, молись за нас…»

У Музеї Волинської ікони розгорнуто виставку «Царице Миру, молись за нас…»

08.05.14 09:52 0 672
У Музеї Волинської ікони розгорнуто виставку «Царице Миру, молись за нас…». На ній представлені понад 50 ікон Богородиці XVII-ХХІ ст. з колекцій Музею Волинської ікони, Митрополита Волинського і Луцького УПЦ Ніфонта і Мирополита Луцького і Волинського Михаїла.

Участь у відкритті виставки взяли перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев та перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Як зауважив Сергій Кудрявцев, шня виставки - одна із знакових культурно-мистецьких подій. Важливо, що така серйозна робота проведена колективом музею у співпраці та за підтримки духовенства.

Представлені на виставці волинські ікони XVII- XVIIІ ст. належать до типу Одигітрії (грец. – провідниця до спасіння), що представляє поясне зображення Богородиці з благословляючим маленьким Ісусом Христом. Серед варіантів цього образу вирізняються Богородиця Державна і Коронування Богородиці. Ще один іконографічний тип зображення Богородиці – Елеуса (грец. – милостива). Це найбільш ліричний образ, що передає ідилію Матері і Сина. Його інтерпретація втілена у іконах Почаївської Богородиці.

Експонати виставки яскраво демонструють істинність християнської віри і потужний творчий потенціал давніх та сучасних українських майстрів, відкриваючи світу українську цивілізацію і українську ментальність.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ