Луцьк: вулицями міста стартувала легкоатлетична естафета, присвячена Дню Перемоги

Луцьк: вулицями міста стартувала легкоатлетична естафета, присвячена Дню Перемоги

08.05.14 10:16 0 901
Традиційно, напередодні Дня Перемоги, у нашому міста відбувається легкоатлетична естафета на призи незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

Метою заходу є вшанування пам’яті полеглих у роки Великої Вітчизняної війни, патріотичне виховання дітей та молоді, пропаганда здорового способу життя, профілактика шкідливих звичок, популяризація легкої атлетики серед населення міста.

Загальне керівництво естафети здійснює комітет по фізичній культурі та спорту міської ради спільно з редакцією незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова», безпосереднє – суддівська колегія, затверджена комітетом.

На старт естафети, який відбувався на меморіальному комплексі «Вічна Слава», завітав і Луцький міський голова Микола Романюк. «Не тільки символічним та традиційним є те, що естафета стартує саме на меморіальному комплексі «Вічна Слава», адже це святе місце. Сюди приходять діти та дорослі, аби вшанувати тих, хто пройшов крізь трагічні сторінки історії нашої держави», - зазначив він. Міський голова привітав присутніх з прийдешнім Днем Перемоги й зазначив, що ця естафета стане даниною пам’яті за загиблими воїнами-визволителями.

Також Микола Романюк висловив вдячність організаторам заходу та побажав спортсменам успіху, гартувати силу, витривалість і терпіння та досягати нових перемог.

Привітав учасників й головний редактор незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець.

Опісля спортсмени в знак пам’яті за загиблими переможцями поклали квіти до «Вічного вогню» та могили Василя Мойсея, який загинув під час протистоянь у Києві.

Пострілом зі спортивного пістолета міський голова Микола Романюк відправив представників 45 команд-учасниць на дистанцію.

Всього на старт вийшли 540 учасників, які боротимуться за нагороди в 5 групах:

- вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації (виключно студенти денної (стаціонарної) форми навчання, студенти екстернатної та дистанційної форми навчання до участі в естафеті не допускаються) – 5 команд;

- вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації, професійні училища (виключно учні та студенти денної (стаціонарної форми навчання) – 10 команд;

- загальноосвітні навчальні заклади – 24 команди;

- ліцеї (Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою (2 команди), НВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою (2 команди), Обласний ліцей-інтернат – 1 команда;

- колективи підприємств, установ, організацій міста – 1 команда.

До складу команди ввійшло 12 учасників – 8 юнаків і 4 дівчини.

Учасники естафети подолають 12 етапів: від меморіального комплексу «Вічна Слава» по проспекту Перемоги, вулицях Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького, Сенаторки Левчанівської, Глушець, Парковій, проспекту Волі, вулиці Шопена, проспекті Перемоги та сягатиме протяжністю 3 тис. 650 м.

Команда - переможець визначається за кращим (найкоротшим) часом проходження усіх етапів естафети.

До слова, вперше у цьому році нагородять наймолодшого учасника естафети – Ольгу Гупало (НВК «Гімназія № 14») та найстаршого – Андрія Єрка (Міський центр туризму, спорту та краєзнавства учнівської молоді).

Команди-переможці нагороджуватимуться перехідними кубками і дипломами комітету по фізичній культурі та спорту міської ради, а також грошовою винагородою від незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова». Команд-призерів нагородять дипломами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ