"У Луцьку ніхто не відключатиме воду на п’ять місяців", - міський голова Микола Романюк

"У Луцьку ніхто не відключатиме воду на п’ять місяців", - міський голова Микола Романюк

08.05.14 17:09 0 750
На засідання виконавчого комітету прийшла ініціативна група працівників ДКП «Луцьктепло», яка хотіла висловити своє невдоволення станом справ на підприємстві та нинішнім керівництвом. Зокрема, від трудового колективу виступила колишній керівник профспілкової організації Неоніла Слюсар, яка зазначила, що працівники невдоволені ситуацією на підприємстві. На них здійснюється постійний тиск зі сторони керівництва ДКП «Луцьктепло». Також люди зауважують, що їх хочуть змусити перейти на чотириденний робочий тиждень. Всі, хто виступає проти дій керівництва, звільняються. Крім того, на підприємстві планують на п’ять місяців відключити гарячу воду у Луцьку. У зв’язку з цим операторам котелень та іншому персоналу, які їх обслуговують, пропонують писати заяви на звільнення за власним бажанням та усно обіцяють, що із початком опалюваного сезону їх повернуть на посади. За словами Наталії Слюсар, тим працівникам, які не захочуть писати заяви за власним бажанням, звільнять у будь-якому разі.

Також працівники підприємства невдоволені діями керівника підприємства Олександра Киричука та його заступниці Тетяни Казачек. Люди зауважують, що керівництво зловживає службовим становищем та використовує кошти підприємства не за призначенням.

Зрештою, працівники ДКП «Луцьктепло» вимагають звільнити керівника Олександра Киричука, а кандидатуру нового керівника погодити з трудовим колективом. Також вони вимагають припинити дії, що ведуть до розвалу підприємства.

Міський голова Микола Романюк у відповідь зазначив, що ніхто не планує на п’ять місяців відключати гарячу воду у місті Луцьку. За його словами, це неправдива інформація. Котельні міста будуть зупинятися на профілактичний ремонт у літній час згідно затвердженого графіку.

Також Микола Романюк наголосив, що поки він є міським головою, то ніхто не приватизує ДКП «Луцьктепло чи передасть котельні у консесію або оренду.

Розповів міський голова і про співробітництво з Європейським банком реконструкцій та розвитку. За його словами, діалог з ними ведуть близько трьох років. На ДКП «Луцьктепло» працювала аудиторська компанія, яка вивчала стан підприємства. Компанія яка проводила перевірку, була найнята ЄБРР.

Микола Романюк зауважив, що ЄБРР працює за певною схемою, яку вони не змінюють.

Міський голова зазначив, що планується отримати 10 млн євро кредитних коштів та 4 млн євро грантових коштів. Ці кошти будуть спрямуванні на модернізацію інфраструктури центрального опалення міста.

Крім того, він наголосив, що остаточний варіант угоди буде представлено на розгляд та затвердження депутатів міської ради. За його словами, окрема презентація проекту буде проведена для громадськості міста, яка зможе з ним ознайомитися та висловити свою думку.

Микола Романюк наголосив, що добре було б узгодити всі позиції з ЄБРР до кінця цього року, аби у наступному році після завершення опалювального сезону розпочати роботи.

Зважаючи на позицію колективу ДКП «Луцьктепло», наступного тижня буде проведено перевірку діяльності підприємства та піднятих проблемних питань із залученням відповідних структур з інших установ та організацій.

Зрештою, Микола Романюк запропонував провести 22 травня збори колективу ДКП «Луцьктепло», під час якого обговорити усі проблемні питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех зустрілася з ...
Наступна новина: В Ужгороді по гарячих ...

КОМЕНТАРІ