У Волинській області відбувся науково-практичний семінар

У Волинській області відбувся науково-практичний семінар

08.05.14 17:36 0 690
У прокуратурі Волині відбувся науково-практичний семінар, на якому обговорено актуальні проблеми наглядової діяльності у сфері поводження з відходами.

У семінарі взяли участь міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, старші прокурори прокуратур, представники Державної екологічної інспекції в області та управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації.

Розпочинаючи семінар, заступник прокурора області Олександр Сліпчук наголосив, що гідна якість життя і здоров’я населення можливі лише за умови збереження природних систем та забезпечення в області екологічної безпеки.

Тим часом за бездіяльності органів влади та контролю на Волині набули поширення несанкціоновані сміттєзвалища, є проблема переповнення існуючих полігонів, їх паспортизації. Відходи накопичуються в невстановлених місцях, засмічуються придатні для використання землі. Засмічення лісів, прибережних смуг, паркових зон викликають справедливі нарікання громадськості.

Відтак засобами прокурорського нагляду та представницької діяльності необхідно запобігти цим негативним явищам, правовими методами примусити працювати органи влади та контролю.

Задля того, аби зобов’язувати органи місцевого самоврядування усунути порушення, напрацьовується практика прокурорського реагування, з якою було ознайомлено учасників семінару.

Присутні обговорили також актуальні питання організації правозахисної діяльності з питань додержання законодавства у сфері поводження з відходами й ознайомилися з порядком проведення перевірок додержання вимог законодавства у цій сфері органами державної влади, місцевого самоврядування та контролю.

Зауважимо, що цьогоріч органами прокуратури області проведено 54 перевірки додержання законодавства у сфері поводження з відходами. За результатами перевірок внесено 26 подань, скасовано 22 незаконних акта органів місцевого самоврядування та подано 5 позовів про визнання незаконною бездіяльності органів місцевого самоврядування й зобов’язання їх усунути порушення у сфері поводження з відходами. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі голова ...
Наступна новина: На автошляхах Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ